Nyt etsitään pikkulapsiperheitä mukaan leikki-iltoihin   

10.01.2023

Notkopuiston päiväkodissa toteutetaan tammi-helmikuun aikana kokeilu, jonka aikana vanhemmille tarjotaan arki-iltojen hengähdystauko ja lapsille mukavaa tekemistä. Tavoitteena on vahvistaa perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja luoda verkostoja perheiden välille. Leikki-illoissa vahvistetaan lasten ja vanhempien välistä vuorovaikutusta erilaisilla vuorovaikutusleikeillä ja harjoitteilla. Toiveena on, että perheet osallistuvat kaikkiin iltoihin. 

Osallistujaperheille  on tarjolla maksuton iltaruoka, ohjatut leikkisessiot ja rentoa yhdessäoloa muiden lapsiperheiden kanssa. Leikki-ilta alkaa yhteisellä ruokailulla, minkä jälkeen on vapaata leikkiä ja seurustelua. Ohjattuihin leikkisessioihin osallistuvat lapset ja vanhemmat yhdessä. Leikkisessioiden kesto on 15–20 minuuttia.  

Leikki-illat toteutetaan arki-iltoina klo 17–19 Notkopuiston päiväkodin (Sivutie 4, Jokela) tiloissa.  

Leikki-iltojen ajankohdat ja leikkisessioiden teemat:

  • Maanantaina 16.1. teemana on hyvä tunneyhteys ja yhteyden rakentaminen
  • Keskiviikkona 25.1. keskitytään hoivaleikkeihin, hellään ja huolehtivaan suhtautumiseen
  • Maanantaina 30.1. iloitaan oppimisesta
  • Tiistaina 7.2. perehdytään jäsentämiseen ja struktuuriin. Jäsentäminen on tärkeää hermoverkoston kehittymiselle, se tuo selkeyttä ja auttaa lasta vastaamaan mielekkäisiin ärsykkeisiin
  • Tiistaina 14.2. harjoitellaan leikillisyyttä, jonka lisääminen kaikkeen vuorovaikutukseen on mielenterveyttä ylläpitävää ja vaalii hyvää vuorovaikutusta.

Theraplay-leikkisessioiden ohjaajana toimii toimintaterapeutti Marja Laakso. Tärkeitä elementtejä ryhmätheraplayssa ovat leikillisyys ja keskinäinen hyvä yhteys. Kaikissa leikeissä, kuten vuorovaikutuksessa yleensä, on eri vuorovaikutuksen elementit myös yhtä aikaa läsnä olevia. Kaikissa leikeissä on eri ulottuvuuksia, vaikka leikkien valinnassa on kiinnitetty huomiota kyseiseen elementtiin kerrallaan.

Ilmoittautuminen

Kokeiluun osallistuminen on maksutonta. Mukaan ilmoittaudutaan sähköisesti https://www.lyyti.in/leikkiilllat viimeistään torstaina 12.1. klo 16. Kokeiluun mahtuu mukaan 8 perhettä.

Vuorovaikutukselliset leikki-illat ovat yksi valtionvarainministeriön rahoittaman Open Agenda -hankkeen kokeiluja.

Lisätiedot:
Yhteisömanageri Katja Repo, katja.repo@tuusula.fi, 040 314 3048

Takaisin