Koskenmäen lintutorni puretaan huonokuntoisuuden vuoksi – purkutyöt ajoittuvat viikolle 13

23.03.2022

Tuusulanjärven eteläosan Natura-alueella sijaitseva lintutorni puretaan viikolla 13 huonokuntoisuutensa vuoksi. Purkutyöt tapahtuvat ennen 15.4. Tuusulanjärven alueella alkavaa lintujen pesimärauhaa. Purettava torni sijaitsee Koskenmäen alueella, jossa järvi kapenee jokialueeksi.

Alueella sijainneet, vuonna 2006 valmistuneet, pitkospuut on jo purettu edeltävänä vuonna liikkujien turvallisuuden takaamiseksi. Pitkospuiden kestoikä on yleisesti 10–15 vuotta. 

Alueelle suunniteltu esteetön lintutorni ja sille johtava esteetön reitti on päätetty jättää toteuttamatta tässä vaiheessa. Uudenmaan ELY-keskuksen Tuusulan kunnalle reitin ja lintutornin toteutukseen myöntämä kuntien lähivirkistysalueiden kunnostus- ja kehittämisavustus suuruudeltaan 195 600 euroa on palautettu. 

Tuusulanjärven alueen mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen

Vaikka Koskenmäen pitkospuut ovat poistuneet käytöstä ja pian myös lintutornikin puretaan, on tarjolla runsaasti muitakin mahdollisuuksia luonnon tarkkailuun.

Tuusulanjärven ja sen eteläpäästä alkava jokilaakson alue tarjoaa erilaisia luontokohteita ja ulkoilupaikkoja, joissa voit hengähtää kiireisen arjen keskellä. Tuusulanjärven ympäristöstä löydät puistoja, virkistysalueita, lähimetsiä ja monia alueella kulkevia reittejä sekä vapaa-aikapalveluita.

Tutustu mahdollisuuksiin Tuusulanjärven ja jokilaakson alueen kehittämisohjelman sivuilla: www.tuusula.fi/tuusulanjarvi


Lisätiedot:

Koskenmäen lintutornin purkaminen:
Kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, 040 314 4091, riitta.kalliokoski@tuusula.fi

Tuusulanjärven ja jokilaakson alueen kehittämisohjelma:
Erityisasiantuntija Terhi Wermundsen, 040 314 3065, terhi.wermundsen@tuusula.fi

Takaisin