Nauti talvesta Tuusulanjärvellä – tarkista jään tilanne verkkosivuilta 

03.02.2023

Tuusulanjärvi ympäristöineen on suosittu ulkoilukohde ympäri vuoden. Talviaikaan järvellä ylläpidetään jäätilanteen salliessa talviliikunnan mahdollistavia matkaluisteluratoja ja latuja, jotka täydentävät osaltaan alueen monipuolista matkailu-, kulttuuri- ja ohjelmapalvelutarjontaa.  

Tuusulan kunnan ja Järvenpään kaupungin Tuusulanjärvellä ylläpitämien ja kaikille avoimien palveluiden tavoitteena on tarjota talvisin luistelun, hiihdon, kävelyn ja muun talvisen liikunnan olosuhteita sääolot huomioiden. 

Tutustu Tuusulanjärven alueen ulkoilupalveluihin osoitteessa www.tuusula.fi/tuusulanjarvenulkoilupalvelut.  

Talvikauden 2023 opaskartta on ilmestynyt 

Tuusulanjärven talvikauden 2023 opaskartta Tuusulan radoista, palveluista ja pysäköintipaikoista on valmistunut. Karttaa päivitetään reittien ja tilanteen oleellisesti muuttuessa. 

Järven jäälle pääsee helposti useammasta eri paikasta, ja ulkoiluhetken lomassa on mukava piipahtaa paikallisten museo- ja ravintolapalveluiden parissa tai nauttimassa piknikistä nuotiopaikkojen äärellä. Tutustu palvelutarjontaan Tuusulan tapahtumakalenterissa.  

Tuusulanjärven opaskartta talvi 2023
Tuusulanjärven opaskartta 2023 kertoo Tuusulan radoista, palveluista ja pysäköintipaikoista. Karttaa päivitetään reittien ja tilanteen oleellisesti muuttuessa. 
 
Opaskarttaan merkittyjä reittejä ylläpidetään Tuusulanjärven ylläpitotiimin toimesta, jonka toimijat viestivät jään kestävyydestä ja radan kunnosta aktiivisesti eri kanavissa. Jään olosuhteiden ja ylläpidon havainnoinnin osalta tärkeitä kumppaneita ovat ylläpitotiimissä työskentelevät Jäähavaintomiehet ja Sportuna Oy.  

Turvallisuus huomioon jäällä liikkuessa 

Tuusulanjärven jään olosuhteet vaihtelevat talvikuukausien, jopa viikkojen ja päivien välillä, joten kaikkia ylläpitäjien turvallisuusohjeita tulee noudattaa. Löydät useammasta radan lähtöpaikasta infotaulut, joissa pyydetään tarkastamaan matkaluisteluradan ajantasainen kuntotieto ennen jäälle siirtymistä.  

Reittejä ylläpidetään kuntayhteistyönä. Esimerkiksi nyt alkukaudesta olosuhteet ja jään vahvuus Tuusulanjärven pohjoispäässä (Järvenpäässä) ovat vaihdelleet niin, ettei ylläpitoa ole voitu vielä aloittaa. Mittauksia tehdään kuitenkin koko ajan, ja tavoitteena on yhteys Tuusulan Kirkkorannasta Järvenpään Huiliin. 

Tuusulanjärven ylläpitotiimin toimintaa ja ajantasaista tilannetietoa voi seurata Tuusulan kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.tuusula.fi/matkaluistelu ja Tuusulan Vapaa-aikapalveluiden Facebook-sivulla sekä Jäähavaintomiesten Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä  

Pariskunta kävelemässä Tuusulanjärven jäällä.

Pipolätkän pelaajia Tuusulanjärven jäällä.
Nauti Tuusulanjärven jäästä luistellen, hiihtäen, kävellen tai vaikkapa pipolätkää pelaten. 

Muista myös hiihtomahdollisuudet eri kuntakeskuksissa 

Tuusulanjärvellä ja Tuusulassa muualla sijaitsevista laduista saat päivitettyä tietoa osoitteesta www.tuusula.fi/hiihtoladut 

Löydät monipuolisia ja eri-ikäisille soveltuvia latuja muun muassa Hyrylän urheilukeskuksesta, Jokelasta ja Kellokoskelta. Muualle latuja tehdään sääolosuhteiden mukaan, esimerkiksi Tuusulan golfkentälle. 

Lisätietoja:  
www.tuusula.fi/tuusulanjarvenulkoilupalvelut 
www.tuusula.fi/matkaluistelu 
www.tuusula.fi/hiihtoladut 
Visit Tuusula | Tapahtumia ja nähtävyyksiä Tuusulassa

Takaisin