Rakenteilla olevassa Päiväkoti Martta Wendelinissä oli avoimien ovien päivä – nyt haetaan ideoita ryhmien nimiksi

03.11.2021

Tuusulan kunta järjesti tiistaina 2.11. avoimet ovet rakenteilla olevaan Päiväkoti Martta Wendeliniin. Päiväkodin on tarkoitus valmistua siten, että se avaa ovensa elokuussa 2022.

Avoimet ovet vetivät runsaasti yleisöä, ja asiasta kiinnostuneita kierrätettiin päiväkodin tiloissa opastetusti useassa pienryhmässä. Kierroksilla Tuusulan varhaiskasvatuksen henkilökunta kertoi tiloihin suunnitellusta varhaiskasvatuksesta ja rakentajan edustajat vastasivat rakennusta koskeviin teknisiin kysymyksiin.

Päiväkoti Martta Wendelin on suunniteltu alusta asti varhaiskasvatuksen tarpeisiin. Tilojen suunnittelussa on huomioitu myös monikäyttöisyys ja muiden, tiloja päiväkodin toiminta-aikojen ulkopuolella käyttävien kuntalaisten tarpeet. Päiväkodin tiloihin valmistuu esimerkiksi liikuntasali, jota paikallinen sirkuskoulu voi käyttää ilta-aikaan ilma-akrobatian opiskeluun. Päiväkodin ateljee soveltuu puolestaan myös taiteen perusopetukseen.

Päiväkoti Martta Wendelinin tilasuunnittelussa ja pedagogiikassa on hyödynnetty Iloisen oppimisen Tuusula -käsikirjaa, työpajatyöskentelyä ja osallistavaa suunnittelua. Esimerkiksi lasten ajatuksia päiväkodista on kuultu ja kuunneltu muun muassa päiväkodin pihan toiminnallisuuksissa.

Osallistu ja ehdota Päiväkoti Martta Wendelinin ryhmille nimiä!

Päiväkoti Martta Wendelin on saanut nimensä tunnetulta suomalaiselta kuvittajalta Martta Wendeliniltä. Martta Wendelinin taidetta käytetään näkyvästi osana päiväkodin sisustusta, ja taiteilijan teokset ovat inspiroineet päiväkodin siipien nimeämisessä. Päiväkodin siivet tulevat kantamaan nimiä Tarulinna, Satumetsä, Taikaniitty ja Ihmemaa.

Tuusulalaisilta pyydetään nyt ideoita päiväkodin siipiin sijoittuvien ryhmien nimiksi. Kysely on avoin kaikille.

Näin osallistut:

Ehdota yhtä tai useampaa ryhmän nimeä 8.11.2021 mennessä osoitteessa:

https://q.surveypal.com/Martta-Wendelin--paivakodin-ryhmien-nimiehdotukset

 

Lisätiedot:

Vs. sivistysjohtaja Tiina Simons, tiina.simons@tuusula.fi, 040 314 3403

Varhaiskasvatusyksikön johtaja Piia Malkki, piia.malkki@tuusula.fi, 040 314 3351

Takaisin