Entreprenadavtal för Kirkonkylä campus undertecknade

14.12.2021

Byggandet av Kirkonkylä campus i Tusby börjar i december med förflyttning av ledningar och rivning av den gamla skolbyggnaden. Campus ersätter nuvarande Kirkonkylän koulus skolfastighet och Mattilan päiväkoti. Byggentreprenadkontrakten enligt kommunstyrelsens upphandlingsbeslut som fattades 15.11.2021 undertecknades 8.12.2021. Huvudentreprenör är Lujatalo Oy. Entreprenör för ventilations- och eltekniska arbeten är Bravida Finland Oy, för VVS Skanska Talonrakennus Oy och sprinklerarbeten ITR Sprinklerihuolto Oy. Det totala värdet för byggentreprenaden är 24 912 000 euro (moms 0 %).  

På campus finns lokaler för 600 barn från småbarnspedagogik till sjätte årskurs  

Det nya campuset står klart om två och ett halvt år och tas i bruk i augusti 2024. I byggnaden finns daghem samt förskola och grundläggande utbildning årskurs 1–6. På Kirkonkylä campus har daghemmet och skolorna ett nära samarbete. 

Förskoleundervisningen har två finskspråkiga och en svenskspråkig grupp, och grundläggande utbildning ges i lågstadiet på finska i två serier och på svenska i en serie. Byggnadens över 8 000 kvadratmeter ger också gemensamma lokaler för de boende i området.  

De nuvarande eleverna i Kirkonkylän koulu börjar vårterminen på Kotorannankuja paviljongskola 

Överföringen av paviljongskolan till den s.k. Tuuskoto-tomten på Kotorannankuja har framskridit väl. Alla elever på Kirkonkylän koulu kan återgå till en gemensam undervisningsplats när vårterminen börjar den 10 januari 2022. 

Markbyggnadsarbeten på gården utförs under slutet av året innan vårterminen 2022 börjar. Gårdens ytor och utrustning kompletteras som planerat under våren 2022, bl.a. på miniarenan och på GAGA-bollspelplanen när marken har tinat.  

Mer information på webbplatsen (på finska) tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko 


Mer information 

Riitta Laurila, planeringsarkitekt, 040 314 3025, riitta.laurila@tuusula.fi 

Katerina Zaitseva, projektchef, 040 314 2244 katerina.zaitseva@tuusula.fi 

Takaisin