Kirkonkylän kampuksen urakkasopimukset allekirjoitettu

14.12.2021

Tuusulan Kirkonkylän kampuksen rakentaminen käynnistyy joulukuussa johtojen siirroilla ja vanhan koulurakennuksen purulla. Kampus korvaa nykyisen Kirkonkylän koulukiinteistön ja Mattilan päiväkodin. Kunnanhallituksen 15.11.2021 tekemän hankintapäätöksen mukaiset rakennusurakkasopimukset allekirjoitettiin 8.12.2021. Pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy. Ilmanvaihto- ja sähkötekniset työt urakoi Bravida Finland Oy, putkityöt Skanska Talonrakennus Oy ja sprinklerityöt ITR Sprinklerihuolto Oy. Rakennusurakan kokonaisarvo on 24 912 000 euroa (alv 0 %).  

Kampuksella tilat 600 lapselle varhaiskasvatuksesta kuudenteen luokkaan  

Uusi kampus valmistuu kahden ja puolen vuoden kuluttua ja otetaan käyttöön elokuussa 2024. Päiväkodin lisäksi rakennukseen sijoittuu esiopetus ja perusopetus 1.–6. vuosiluokille. Kirkonkylän kampuksella päiväkoti ja koulut toimivat tiiviissä yhteistyössä. 

Esiopetuksessa on kaksi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen ryhmä, ja perusopetusta antaa kaksisarjainen suomenkielinen ja yksisarjainen ruotsinkielinen alakoulu. Rakennuksen reilut 8 000 neliömetriä tarjoavat lisäksi yhteiskäyttötiloja alueen asukkaille.  

Kirkonkylän nykyiset oppilaat aloittavat kevätlukukauden Kotorannankujan paviljonkikoulussa 

Paviljonkikoulun siirto ns. Tuuskodon tontille Kotorannankujalla on edistynyt hyvin. Kaikki Kirkonkylän koulun oppilaat pääsevät takaisin yhteen opetuspaikkaan kevätlukukauden käynnistyessä 10. tammikuuta 2022. 

Pihan maanrakennustyöt tehdään loppuvuoden aikana ennen kevätlukukauden 2022 alkua. Pihan pintoja ja varusteluja täydennetään suunnitellusti kevään 2022 aikana, mm. miniareenalla ja GAGA-ball -pelikentällä maan sulettua.  

Lisää tietoa verkkosivulta tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko 

Lisätiedot 

Riitta Laurila, suunnitteluarkkitehti, 040 314 3025, riitta.laurila@tuusula.fi 

Katerina Zaitseva, projektipäällikkö, 040 314 2244, katerina.zaitseva@tuusula.fi 

Takaisin