Kirkonkylän kampuksen peruskivi muurataan 9.6. klo 13 – seuraa suoraa verkkolähetystä työmaalta

03.06.2022

Etelä-Tuusulaan entisen Kirkonkylän koulun alueelle rakentuvan kampuksen peruskivi muurataan torstaina 9. kesäkuuta kello 13. Paikan päällä toteutettava muuraustilaisuus on kutsuvierastilaisuus, mutta kaikki kiinnostuneet voivat seurata tilaisuuden tapahtumia suoran verkkolähetyksen kautta. Tilaisuus kestää noin tunnin.

Peruskiven muuraustilaisuuden ohjelmassa on Tuusulan kunnan pormestarin Kalle Ikkelän tervehdys, juhlapuheita sekä Kievarin päiväkodin lasten ja Kirkonkylän koulun oppilaiden esityksiä.

Tilaisuudessa peruskiveen kätketään teräksinen lieriö, aikakapseli, johon säilötään tulevaisuuden tuusulalaisille tietoa tämän päivän Tuusulasta. Kapseliin säilötään muun muassa päivän lehti, pala purettua entistä koulurakennusta ja piirustukset. Lisäksi tulevat kampuksen käyttäjät, Kirkonkylän ja Klemetskogin koulut, ovat voineet ideoida säiliöön sijoitettavia esineitä. Aikakapseli upotetaan peruskiveen ja muurataan yhdessä tilaisuudessa läsnä olevien toimesta.

Kirkonkylän kampukselle sijoittuvat suomenkieliset ja ruotsinkieliset alakoulut sekä päiväkoti, jossa annetaan varhaiskasvatusta sekä suomen että ruotsin kielellä. Kampus toimii asukkaiden kohtaamispaikkana koulun ja päiväkodin aukioloaikojen ulkopuolella. Kirkonkylän kampus valmistuu kesään 2024 mennessä, ja se otetaan käyttöön elokuussa 2024. 

Seuraa suoraa verkkolähetystä 9.6. klo 13 alkaen osoitteessa https://julkinen.fi/tuusula.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Katerina Zaitseva, 040 314 2244, katerina.zaitseva@tuusula.fi

Takaisin