Hyrylän liike- ja palvelukeskuksen rakentaminen käynnistyy

20.12.2022

NREP, Tuusulan kunta ja HOK-Elanto allekirjoittivat vuokrasopimukset uuden liike- ja palvelukeskuksen tiloista sekä kiinteistökaupan esisopimuksen. Hyrylän keskustaan suunnitellaan kunnan vuokratiloja sekä uutta modernia Prismaa. Sopimuksia on työstetty vuoden aikana, ja Tuusulan kunnanhallitus hyväksyi ne kokouksessaan maanantaina 19.12.2022.

– Tuusulalaisten palveluiden kehittäminen on meille erittäin tärkeää ja olemme sitoutuneet kunnan oman palveluverkon kehittämisen ohella kehittämään taajamien kaupallisia keskustoja pitkäjänteisesti, kertoo Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelä.

Rakentaminen käynnistyy vanhan ostoskeskuksen purkutöillä ja samalla alueen nykyinen käyttö päättyy. Tuusulan kunta vastaa purkamisesta. Purkaminen kestää arviolta neljä kuukautta.

– On ilo päästä ottamaan seuraava askel Hyrylän liike- ja palvelukeskushankkeessa. NREPin tavoitteena on vahvistaa tuusulalaisten arjen palveluita kestävän kehityksen lähtökohdat huomioiden, kommentoi NREPin hankekehitysjohtaja Juha-Matti Varjonen.

Hyrylän uuden liike- ja palvelukeskuksen suunnittelussa otetaan huomioon kestävä kehitys ja hiilineutraalisuus. Merkittävä osa keskuksen energiantarpeesta on tarkoitus tuottaa lauhdelämmön sekä tulevan Prisman katolle asennettavan, suuren aurinkovoimalan avulla. Keskuksen rakentamisessa käytetään kestäviä ja huoltovapaita materiaaleja. Keskuksessa panostetaan energiatehokkuuteen ja tavoitteena on sertifioida keskus LEED Gold-tasoon.

Tuusulan kunnanvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen lokakuussa 2022. Tästä päätöksestä on valitettu, jonka seurauksena rakentaminen voi käynnistyä vasta kun kaavavalitus on käsitelty. Kaavavalituksen käsittely kestää hallinto-oikeudessa noin vuoden. Tämän hetkisten arvioiden mukaan urakointi voisi käynnistyä vuoden 2024 alussa. Urakointi kestää noin kaksi vuotta ja uuden liike- ja palvelukeskuksen avajaisia on tarkoitus viettää kesällä 2026.

Lisätietoja:

Kalle Ikkelä, pormestari, Tuusulan kunta, kalle.ikkela@tuusula.fi (kuntaan liittyvät asiat)

Asko Honkanen, kuntasuunnittelupäällikkö, Tuusulan kunta, 040 314 2012, asko.honkanen@tuusula.fi (kuntaan liittyvät asiat; kaavoitus, ostoskeskuksen purku)

Jyrki Karjalainen, kiinteistöjohtaja, HOK-Elanto, jyrki.karjalainen@sok.fi (Prisma ja HOK-Elannon liiketoiminta)

Jannica Aalto, viestintäpäällikkö, NREP, 045 1347 636, jannica.aalto@nrep.com (hanke ja rakennuttaminen)

Takaisin