Seikkailutaidetta, teatteria ja taidebuffetti – Koululaisten kesäkursseja järjestetään Riihikallion ja Lahelan nuorisotaloilla 14.-24.6.

07.05.2021

Tuusulan lastenkulttuuri järjestää koulujen lomaviikoilla erilaisia taidekursseja 7-12 -vuotiaille lapsille Riihikallion ja Lahelan nuorisotaloilla. Lyhytkestoisten kurssien tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus tutustua eri taiteenlajeihin ja päästä kokeilemaan uusia harrastuksia.

Kurssit järjestetään vko 24-25, arkipäivisin 14.-24.6.2021 klo 10-15. Kurssien hinta on 50/60 € riippuen sen kestosta (4/5 päivää). Kursseille otetaan päivittäin mukaan omat eväät ja huomioidaan koronaturvallisuus huolehtien turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kursseille otetaan 12-15 lasta/kurssi ja ne toteutetaan osittain ja sään salliessa myös ulkona.

Tulevana kesänä lapset pääsevät Hupsansaa ry:n sekä Seikkailutaidekoulun järjestämille kursseille. Seikkailutaideleirien opettajina toimivat seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettaja Verna Kuntsi sekä seikkailutaiteen ja arkkitehtuurin opettaja Ella Kautto Seikkailutaidekoulusta. Teatteri- ja taidebuffet -kurssit toteuttavat Hupsansaa ry:n intoa pursuavat taidetuottajat ja luovien menetelmien sosionomit Janika Saarinen ja Jasmiina Tuomi.

Mitkä ovat metsäuutisten pääotsikot ja mitä glitterslimella tehdään?

Kesäkurssit alkavat viikolla 24 Riihikallion nuorisotalo Kertsissä Hupsansaa ry:n Kesäloman taidebuffet -kurssilla, joka pursuaa yhdessä tekemisen iloa! Kurssilla leikitään, liikutaan ja kokeillaan eri taiteen lajeja; teatteria, tarinaa, musiikkia ja kuvataidetta sekä tuunaillaan keppihevosia, kokeillaan glitterslimeä ja lähdetään jäätelöretkelle!

Mitä ihmettä on kurkumabatiikki ja miten tehdään merimiessolmu? Samalla viikolla Lahelan nuorisotalo Tertussa tutustutaan majanrakennuksen alkeisiin ja luodaan ympäristötaidetta sekä opetellaan retkikeittimen käyttöä ja muita välttämättömiä seikkailutaiteilijan perustaitoja Seikkailutaidekoulun johdolla.

Toisella kurssiviikolla (25) sukelletaan Hupsansaa ry:n johdolla teatterin, improvisaation, tarinoiden, satujen ja rekvisiitan maailmaan Lahelan Tertussa. Kurssilla maalataan lavasteita, suunnitellaan unelmien hahmoja tarinaan ja leikitään parrasvaloissa.

Miten kasveilla voisi tehdä musiikkia? Samaan aikaan Riihikallion pihapiirissä pääsee syventymään majanrakennuksen erikoistekniikoihin ja yhdistelemään luonnon- ja medialukutaitoa sekä opettelemaan metsägraffitien tekoa.

Ilmoittautuminen kursseille on käynnissä ja se päättyy 31.5.2021. Osallistujat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos leiri on täynnä, voi ilmoittautua varasijalle.
Lisätietoa kursseista ja ilmoittautuminen Tuusulan kulttuuripalveluiden nettisivuilla: /sivu.tmpl?sivu_id=1448
tuusula.fi/lastenkulttuuri - koululaisten kesäkurssit

Takaisin