Tuusula-viikolla nautitaan pienistä ulkoilmatapahtumista

18.06.2021

Tuusula-viikko ilmentää kotiseuturakkautta ja viikkoa vietetään 17.–25.7.2021. Tuusula-päivänä 22.7. juhlitaan monin eri tavoin vuonna 1643 perustettua Tuusulaa.

Tuusula-viikon ohjelmaa järjestävät tuusulalaiset kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset ja -yhteisöt, museot sekä Tuusulan kulttuuripalvelut. Tarjolla on monenlaista: yhteisötaidetapahtuma, Lilly Kajanus-Blennerin puiston avajaiset, bändi-ilta, konsertteja ja muita tapahtumia. Kulttuuripalvelut järjestää tänä vuonna ulkoilmakonsertteja eri puolilla Tuusulaa, mahdollisten yleisörajoitusten puitteissa.

– Olemme korvanneet yhteislaulut konserteilla koronatilanteen vuoksi, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski kertoo.

Tuusula-viikon aloittaa Tiilitehdaspäivä 17.7. Jokelassa. Tiilitehtaan pihalla esiintyy sirkusryhmä Blind Cut Company klo 13 koko perheen esityksellä Kuin kala puussa. Tuusulalainen jazz-pianisti Lassi Kouvo esiintyy New Yorkissa asuvien kontrabasisti Kaisa Mäensivun ja rumpali Joe Perin kanssa klo 15.

– Saamme upean tuulahduksen New Yorkin jazzpiireistä, kun Mäensivu ja Peri ovat koronan vuoksi Suomessa. Muuten olemme tarjonneet esiintymistilaisuuksia pääasiassa paikallisille muusikoille, Hopeakoski kertoo.

Tuusula-päivän etkoja vietetään Kellokoskella 21.7. Kesäistä päivää voi viettää nauttimalla Ruukin upeasta miljööstä ja Kellokosken sairaalamuseon ohjelmasta. Päivän mittaan pääsee käymään sairaalamuseon taideporraskäytävässä, sairaalakappelissa ja ruumiskellarissa. Tuusula-päivän etkokonsertti alkaa klo 18 Kellokosken kartanon päärakennuksen edessä. Kesäisiä säveliä mielestä ja muistoista -konsertissa esiintyvät kellokoskelainen Hanni Autere ja Sirkka Kosonen, jotka esittävät kansanmusiikkia ja vanhaa iskelmää.

Perjantaina 23.7. yleisö pääsee nauttimaan Tango del norten Piazzolla 100 -juhlakonsertista Aino-salissa.

Lauantaina vietetään kesäpäivää Klaavolassa, jossa nähdään koko perheen satuseikkailu Muurikki ja metsän väki klo 14 sekä päästään tekemään oma karjankutsuhuuto klo 15. Sekä konsertin että työpajan toteuttaa Kulttuuriosuuskunta Uulu. Unelmatrion musiikki vie kuulijat 1960-luvun tunnelmaan klo 16. Konsertti on läpileikkaus aikakauden musiikkiin meillä ja maailmalla. Kitaristi Petri Krzywacki ja kontrabasisti Joonas Tuuri säestävät laulaja Tuula Krzywackia, joka tunnetaan mm. Tuusulanjärvi Big Bandin solistina.

Tänäkin kesänä tapahtumissa huomioidaan koronaviruspandemiasta johtuvat turvallisuustoimet. Tapahtumiin saa tulla vaan täysin oireettomana. Tapahtumissa noudatetaan yleisörajoituksia ja huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta, sekä suositellaan maskin käyttöä.

– Kulttuurinnälkä on varmasti kova, toisaalta oman kodin kynnys saattaa tuntua korkealta koronavuoden jälkeen. Tapahtumissamme varmistetaan, että kesästä ja kulttuurista voi nauttia turvallisesti, Hopeakoski kertoo.

Kirjaston henkilökunta järjestää erilaista toimintaa lapsille ympäri Tuusulaa sekä aikuisten satutunnin to 22.7. klo 14-15 Aleksis Kiven kuolinmökillä, teemalla Kirjallista kotiseuturakkautta. Kirjastopyörän mukana on lainattavia kirjoja. Tuusulan kirkossa järjestetään muun muassa urkuesittelyjä ja draamallinen opastus, jossa kartanonrouvat Anni ja Hilda opastavat Kirkkopuiston haudoilla. Kesäteattereista esimerkiksi Keski-Uudenmaan teatterilla ja Mikä-mikä -teatterilla on esityksiä Tuusula-viikon aikaan. Tuusula-viikot huipentuvat Meidän Festivaalin konserttiin Halosenniemessä sunnuntaina 25.7.

Tuusula-viikon ohjelma kokonaisuudessaan: www.tuusula.fi/tuusulaviikko >

Jaa elämykselliset kulttuurihetkesi sosiaaliseen mediaan aihetunnisteilla #RakkaudenTaidetta ja #KulttuuriLiikuttaa.

Kulttuuripalveluiden ilmaistapahtumat:

JOKELA
La 17.7. Tiilitehdaspäivä klo 12–16. Sirkusesitys klo 13, konsertti klo 15.

KELLOKOSKI
Ke 21.7. Tuusula-päivän etkot Kellokosken sairaalamuseolla 11–17.30 ja konsertti kartanolla klo 18.

HYRYLÄ
TO 22.7. Lasten ja nuorten taidetta sähkökaapeissa klo 10–14, Hyökkälän koulun alueella. Fillaripianisti viihdyttää. 
La 24.7. Kesäpäivä Klaavolassa klo 11–17. Lastenkonsertti 14, Unelmatrion konsertti klo 16.
La 24.7. Konserttikiertue palvelukotien pihoilla klo 12–16. Tarkempi aikataulu julkaistaan Meidän Festivaalin sivuilla heinäkuussa.  

Lisätietoa: Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 0403143436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Takaisin