Anttilan tilakeskuksen rannan piknik-alue talvinen retkikohde

15.01.2021 klo 08.40

Tuusulanjärven rannalla sijaitsevan Anttilan tilakeskuksen ranta-alueelle on rakennettu loppuvuonna 2020 uusi piknik-alue. Alueen viimeistelytyöt tehdään keväällä 2021 lumien sulaessa, mutta sen käyttö on jo mahdollista kuluvan talven aikana.

Talvisen retkipäivän Anttilan tilakeskuksen piknik-alueella voi viettää makkaranpaiston merkeissä alueen grillipaikoilla tuomalla omat puut matkassaan ja huomioimalla, että alueella ei ole talvikunnossapitoa. Kuluvan viikon runsaiden lumisateiden vuoksi Tuusulan kunta on avannut piknik-alueen keskeisimmät paikat lumesta.

Viimeistelytöiden valmistuessa keväällä 2021 tulee alue pitämään sisällään useampia piknik-pöytiä, kaksi monikäyttöistä esimerkiksi makkaran tai lettujen paistoon soveltuvaa grilliä ja puuvajan sekä roska-astian, joka on verhoiltu Tuusulan historiasta kertovilla kuvilla.

Anttilan tilakeskuksen piknik-alue talvisessa asussaan
Kuva: Anttilan tilakeskuksen piknik-alue talvisessa asussaan. Kuvassa kaksi alueella sijaitsevaa monikäyttöistä grilliä ja piknik-pöytiä. Taustalla avautuu näkymä Tuusulanjärvelle. 

Alueen virallisten avajaisten kunniaksi on keväälle 2021 suunniteltu kaikille avointa espanjalaistyyppistä puutarhajuhlaa, jos koronatilanne sen sallii toteutettavan. Puutarhajuhlan ajankohdasta tiedotetaan keväämmällä.

Piknik-alue osa Anttilan tilakeskuksen kehittämistä

Anttilan tilakeskuksen rantaan valmistunut ja keväällä viimeisteltävä piknik-alue liittyy tilakeskuksen alueen laajempaan kehittämistyöhön, jonka tavoitteena on lisätä alueen virkistyskäyttöä. Alueen käyttömahdollisuuksiin on haettu suuntaa kansainvälisen Europan 15 -arkkitehtuurikilpailun avulla. Kilpailun hedelmiä ovatkin alueelle rakennetut piknik-pöydät.

– Uusi piknik-alue lisää Tuusulanjärven virkistyskäytön mahdollisuuksia ja tuo kauniin järvimaiseman asukkaiden saavutettavaksi. Alue on oivallinen lähiretkeilykohde. Odotamme innolla, miten aktiiviseksi alueen käyttö tuleekaan ensi keväänä ja kesänä, jolloin retkeilykelit ovat parhaimmillaan, iloitsee Tuusulanjärven ja jokilaakson alueen kehittämistyöryhmän koordinaattori ja kaavasuunnittelija Terhi Wermundsen.

Katso Anttilan tilakeskuksen piknik-alueen sijainti Tuusulan kartalta. 

Lisätiedot:
Kaavasuunnittelija Terhi Wermundsen, 040 314 3065, terhi.wermundsen@tuusula.fi
Kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, 040 314 4091, riitta.kalliokoski@tuusula.fi

Takaisin