Tuusulan vanha ja uusi valtuusto kokoontuivat yhteisseminaariin

23.06.2021 klo 17.15

Tuusulan vanha ja uusi, vaaleissa 13.6.2021 valittu valtuusto kokoontuivat yhteiseen valtuustoseminaariin 23.6.2021. Tilaisuus järjestettiin korona-ajalle jo tyypilliseen tapaan hybriditilaisuutena, eli osa osanottajista oli paikan päällä Rykmentinpuistossa ja osa Teamsin välityksellä.

Tilaisuudessa pohjustettiin uutta kuntastrategiaa. Strategian valmistelun taustaksi käytiin läpi Tuusulan toimintaympäristöä ja siihen liittyvä tekijöitä, kuten väestörakennetta ja kunnan taloudellista tilaa sekä näihin vaikuttavia tekijöitä. Tavoitteena oli saada yhteinen tilannekuva ja näkymiä tulevaisuuteen.

– Käsittelimme seminaarissa sitä, mikä olisi sopiva kasvutavoite Tuusulalla tiedossa olevien eri vaihtoehtojen joukosta ja millaisia ratkaisuja muun muassa kaavoituksessa valittu kasvutahti edellyttäisi, pormestari Arto Lindberg sanoo.

Tilaisuudessa punnittiin myös suuntavaihtoehtoja elinkeinoelämän, hyvinvoinnin, oppimisen ja varhaiskasvatuksen sekä kulttuurin ja vapaa-ajan suhteen. Tarkastelussa oli se, minkälaisia tulevaisuuden vaihtoehtoja Tuusulalle on tarjolla.

Seminaarissa oli varattu aikaa ryhmätöille, joissa Tuusulan tulevaisuuden vaihtoehtoja käytiin läpi pienemmissä ryhmissä. Strategian työstäminen jatkuu ryhmätöiden tulosten perusteella.

– Yhteinen tavoitteemme on, että strategiasta päätetään lokakuun valtuustossa. Strategiaa konkretisoivat vuoden 2022 tavoitteet ja talousarvio ovat puolestaan valtuuston käsittelyssä joulukuussa, kertoo valtuuston puheenjohtaja Kati Lepojärvi.

Kuntastrategia laaditaan tuusulalaisten, kunnan henkilöstön ja päätöksentekijöiden yhteistyönä.

Valtuustoseminaarin päätteeksi käytiin läpi poliittisen johtamisjärjestelmän loppuarviointia päättyvän valtuustokauden osalta sekä linjauksia johtamisjärjestelmän kehittämiseksi.

– Nelivuotinen kautemme uuden pormestarijohtamisjärjestelmän parissa alkaa lähetä loppuaan. Olemme kehittäneet mallissamme ja toimintavoissamme havaitsemiamme ”valuvikoja” kautta linjan, jo puoliväliarvioinnissa 2019 ja nyt valtuustokauden päättyessä. Valtuuston kokouksessa tuomme nämä parannukset valtuuston päätöksentekoon, sovitusti ennen valtuustokauden loppua. Tästä on hyvä uuden valtuuston jatkaa, toteaa Lepojärvi.

 

Lisätiedot:

Valtuuston puheenjohtaja Kati Lepojärvi, kati.lepojarvi@luottamus.tuusula.fi

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Takaisin