Keusote tiedottaa: Tuusulassa Keudan Kirkkotien toimipisteessä mahdollisia altistumisia koronalle

16.09.2021 klo 10.05

Tuusulassa Keudan Kirkkotien toimipisteen ruokalassa olleet henkilöt ovat voineet altistua koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua 8.-10.9.2021 välisenä aikana.

Suosittelemme, että kyseisinä päivänä Keudan Kirkkotien toimipisteessä olleet henkilöt seuraavat vointiansa tarkemmin seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutuvat koronatestiin. Mikäli ilmenee jälkeenpäin lieviäkin oireita, koronatesti on syytä uusia. Mikäli saat koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena.

Koronavirustestiä ei pääsääntöisesti tarvita lievästi oireilevilta henkilöiltä, jos henkilö on täysin rokotettu ja toisesta rokotuksesta vähintään viikko, tai jos henkilö on sairastanut varmennetun koronavirusinfektion edeltävän kuuden kuukauden aikana. Koronatestiä suositellaan edelleen henkilöille, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle, jotka ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia työntekijöitä, jotka ovat ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaita ja henkilökuntaa tai jotka kuuluvat koronavirusinfektion vakavaan riskiryhmään: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat.

Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin