Kunnanhallituksen seminaari: Tuusulan uusi strategia käsittelee elinvoimaa, hyvinvointia ja kestävää kehitystä

17.09.2021 klo 12.30

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin 16.–17.9.2021 Vierumäelle. Osa osallistujista oli paikalla etäyhteydellä. Seminaarissa kunnanhallitus jatkoi strategian valmistelua. Keskeisiä kokonaisuuksia strategiassa ovat kunnan elinvoima, hyvinvointi ja kestävä kehitys. Strategiaperusta etenee valtuuston käsittelyyn 4.10.2021 ja strategiaperustaa toteuttavat vuositavoitteet joulukuussa 2021.

– Tuusulan kuntastrategiaa on työstetty yhdessä. Mukana työpajatyyppisessä työskentelyssä ovat olleet niin kunnan työntekijät kuin luottamushenkilötkin. Lisäksi kartoitimme henkilöstön ja kuntalaisten näkemyksiä erillisillä kyselyillä, ja niiden tulokset otetaan huomioon lopputuloksessa. Strategian työstäminen jatkuu vielä, mutta pääpiirteissään rakenne ja keskeinen sisältö alkavat olla kasassa. Sisällöt asettuvat kolmen teeman alle. Käsittelemme elinvoimaa, hyvinvointia ja Tuusulan kehittymistä kestävästi, pormestari Kalle Ikkelä kertoo.

– Tuusulan tulevaisuus näyttää tilannearviomme mukaan hyvältä. Esimerkiksi asemamme pääkaupungin kehyskuntana siivittää väestönkasvua ja auttaa tuomaan uusia yrityksiä avautuville yritysalueille. Meillä on lähitulevaisuudessa toisaalta monia tärkeitä edunvalvonnan paikkoja. Esimerkiksi hyvinvointialueiden rakentamisessa on oltava hereillä ja varmistettava kuntalaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden toteutuminen parhaalla mahdollisella tavalla, Ikkelä jatkaa.

Kunnanhallituksen seminaarissa kuultiin läheisen Lahden kaupungin edustajia palveluverkon uudistamisesta ja kestävästä kehityksestä.

– Tuusula on historiansa suurimman investoinnin, palveluverkkouudistuksen, edessä, joten on hyvä kuulla, miten muut kunnat ovat tällaisia hankkeita toteuttaneet. Martta Wendelin -päiväkodin ja lukio ja kulttuuritalo Monion rakentaminen on jo alkanut. Jatkoa seuraa, kun Kirkonkylän kampus, Riihikallion monitoimikampus, Rykmentinpuiston monitoimikampus, Lahelan monitoimikampus ja Jokelan koulukeskus lähtevät liikkeelle, pormestari kertoo.

– Kestävä kehitys on monin tavoin mukana Tuusulan uudessa strategiassa. Kestävän kehityksen huomioiminen läpäisee kunnan toiminnan, olipa kyse sitten maankäytöstä ja asumisesta, vapaa-ajasta ja kulttuurista tai esimerkiksi luonnon monimuotoisuudesta, Ikkelä sanoo.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

Takaisin