Keusote tiedottaa: Keusoten alueen kokoontumisrajoitukset päättyvät syyskuun loppuun

25.09.2021 klo 08.05

Keusoten alueen tartuntamäärät ovat lähteneet laskuun, ja alueemme on siirtynyt 23.9.2021 epidemiavaiheen leviämisvaiheesta alemmalle tasolle (kiihtymisvaihe). 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Keusote suosittelee edelleen vahvasti vähintään kahden rokoteannoksen ottamista, jotta rokotuskattavuus saataisiin riittävän korkeaksi. Kaksi rokoteannosta antaa erittäin hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan. Myös rokotetun on syytä edelleen noudattaa voimassa olevia suosituksia epidemian hillitsemiseksi.

Tilannetta seurataan aktiivisesti. Jos tilanteessa tapahtuu muutoksia, suosituksia ja ohjeita tarkastellaan uudelleen.

Keusoten koronasuositukset ja rajoitukset

 

 

Takaisin