Keusote tiedottaa: Koronatartunnanjäljitys ruuhkautunut, julkaisemme koulujen ja päiväkotien altistumistiedot verkkosivuillamme

2.12.2021 klo 10.00

Koronatartuntamäärät Keusoten alueella ovat nousseet, ja tartunnanjäljitys on ruuhkautunut.

Jäljitämme sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoavat yksiköt sekä iäkkäät potilaat saman päivän aikana. Pyrimme tunnistamaan alakoulu- ja päiväkotialtistumiset mahdollisimman nopeasti, ja tiedottamaan näistä verkkosivuillamme, sekä yhteistyössä yksiköiden ja kuntien kanssa. Muussa jäljityksessä on tällä hetkellä noin 7 vuorokauden viive.

Toimintaohjeita koronatartunnan saaneelle

Jos sinulla on todettu koronatartunta, jää kotiin eristykseen. Tartunnansaanut voi ohjata perheenjäsenet, joilla ei ole kahta koronarokotetta, tai joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita jäämään kotikaranteeniin. Kahdesti rokotettua ei pääsääntöisesti aseteta karanteeniin, mutta suosittelemme erityistä varovaisuutta ja maskin käyttöä, sekä harkitsemaan tarpeettomien kontaktien välttämistä ja seuraamaan vointia.

Jos vointisi on huono, ole yhteydessä:

  • Keusoten Koronahoitopuhelimeen, p. 019 2260099, klo 8–16
  • muina aikoina Päivystysapuun 116 117.

Viestintä koulujen ja päiväkotien altistumistapauksissa

Jos lapsellanne on todettu korontartunta, olisi hyvä arvioida onko lapsi ollut tartuttavuusajalla koulussa tai päiväkodissa. Tartuttavuusaika alkaa 2 vuorokautta (48 tuntia) ennen lapsen oireiden alkua. Vanhemman nopea ilmoitus kouluun tai päiväkotiin auttaa epidemian hallinnassa.

Todetut tartuntatapaukset Keusoten alueen kuntien kouluissa ja päiväkodeissa päivitämme verkkosivuillemme taulukkoon. Päivitämme tiedot arkipäivisin, ja sivulla näkyvät tapaukset edeltävän 10 vuorokauden ajalta.
Viestimme koronatartunnoista kouluissa ja päiväkodeissa erillisin mediatiedottein, mikäli näihin liittyy laaja tartuntarypäs tai poikkeuksellisen paljon karanteeneja.

Muita ajantasaisia korona- ja rokotustiedotteita julkaisemme verkkosivuillamme Ajankohtaista-osiossa. Joka maanantai julkaisemme laajemman Keusoten alueen koronatilannekatsauksen.

Takaisin