Tervetuloa mukaan Tuusulan Tuomalansuon osallistavan metsäsuunnittelun metsäpaneeliin – aloitustapaaminen 14.12.2021 klo 18–20 Lottamuseolla ja Teamsissa

3.12.2021 klo 09.35

Tuusulan kunta on kehittämässä osallistavan metsäsuunnittelun menetelmiä Tuomalansuon alueella. Työn tavoitteena on kehittää menetelmiä metsien käyttöä koskevaan vuoropuheluun ja eri sidosryhmien tavoitteiden yhteensovittamiseen. Työssä syntyy alueen luonnon monimuotoisuutta ja virkistyskäyttöä käsittelevä hoito- ja käyttösuunnitelma sekä osallistavan vuorovaikutuksen malli, jota voidaan jatkossa soveltaa muihin Tuusulan metsäkohteisiin.

Alueen käyttäjät, metsänomistajat ja muut asiasta kiinnostuneet haastetaan osallistumaan aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti osallistavaan metsäsuunnitteluun. Projekti valmistuu alkukesän 2022 aikana. Työtä toteutetaan konsulttitoimisto Rambollin vetämänä.

Mikä on metsäpaneeli?

Osana Tuusulan Tuomalansuon osallistavan metsäsuunnittelun hankkeen monia osallistumisen menetelmiä järjestetään metsäpaneeli, jossa muodostetaan ryhmä hankkeesta kiinnostuneiden tahojen edustajia. Ryhmä kommentoi niin metsien hoito- ja käyttösuunnitelman kuin vuorovaikutuksen mallin edistymistä hankkeen eri vaiheissa.

Metsäpaneeliin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, jotka toivovat pääsevänsä vaikuttamaan suunnittelun etenemiseen. Avoimen kutsun lisäksi metsäpaneeliin on kutsuttu suoraan erilaisten sidosryhmien edustajia.

Metsäpaneelin aloitustapaaminen

Metsäpaneeli polkaistaan käyntiin tiistaina 14.12.2021 klo 18–20 järjestettävällä hybridimuotoisella aloitustapaamisella Lottamuseolla (Syväranta-Sali, Lottamuseo, Rantatie 39, 04310 Tuusula) ja samaan aikaan Teamsissa.

HUOM! Lottamuseolle tulijoilta vaaditaan koronapassi!

Ilmoittaudu mukaan aloitustapaamiseen viimeistään sunnuntaina 12.12.2021 osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/E01721379C384772

Tapaamisessa esitellään osallistavan metsäsuunnittelun hanke ja metsäpaneelin toimintapa, sekä tarkastellaan syksyn osallistamisen menetelmiä ja tuloksia.

Tapaamisessa on tarjolla myös jouluista iltapalaa! Tulethan siis paikalle iloisella joulumielellä ja valmiina visioimaan tulevaisuuden Tuomalansuota!

Huom! Toivomme, että metsäpaneelista kiinnostuneet pääsevät paikalle aloitustapaamiseen. Mikäli kuitenkin olet estynyt ja haluat osallistua metsäpaneeliin, olet tervetullut mukaan myöhemmin.

Mitä metsäpaneeliin osallistuminen tarkoittaa käytännössä?

Ensimmäisessä tapaamisessa päätämme osallistujien kanssa metsäpaneelin osallistumisen kanavista. Paneeli voi toimia esimerkiksi Teams-kanavalla, jonne hankkeen edetessä ladataan kommentoitavaksi tiiviitä materiaaleja. Suunnitteluryhmä esittää materiaaleista kysymyksiä, joihin se kaipaa näkemyksiä erilaisilta metsien käyttäjiltä. Halutessaan osallistuja voi tutustua materiaaleihin laajemminkin ja tehdä uusia keskustelunavauksia.

Metsäpaneeli tulee sisältämään seuraavia tehtäviä, joissa toivomme jäsenten pystyvän olemaan aktiivisesti mukana ja tuomaan esiin näkemyksiään. Aikaa paneeliin osallistuminen tulee vaatimaan osallistujilta muutamia tunteja kussakin alla näkyvässä vaiheessa. Metsäpaneeli saa myös kutsun muihin osallistumismahdollisuuksia tarjoaviin tilaisuuksiin, kuten kevättalven ideakävelylle Tuomalansuolla. Paneeli on toiminnassa hankkeen päätymiseen asti, alkukesään 2022.

osallistava_metsasuunnittelu_taulukko

Lisätietoja

Terhi Wermundsen, puh. 040 314 3065, terhi.wermundsen@tuusula.fi
Laura Turpeinen, puh. 040 314 4333, laura.turpeinen@tuusula.fi

Osallistavan metsäsuunnittelun verkkosivu

 

 

Takaisin