Koulujen salivuorojen iltakäytön jakoperusteet

Aloite tehty:
24.02.2009
Aloitteen tekijä:
Vainio Erkki
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan kunnan ja sen eri toimialojen toiminta-ajatuksissa painotetaan, että kunnan toiminnan tarkoituksena on tarjota palveluja ja esimerkiksi harrastusmahdollisuuksia oman kuntansa asukkaille yhteistyössä kunnassa toimivien eri tahojen kanssa.

Jotta kunnan alueella asuvien asukkaiden harrastusmahdollisuudet koulujen salivuorojen käytössä jakautuisivat oikeudenmukaisesti omassa kunnassa ja paikallisille asukkaille tarkoitetun toiminnan määrän suhteessa, ehdotan, että salivuoroja jaettaessa painotetaan jakoperusteena paikallisia harrastajamääriä eikä esim. koko seuran harrastaja- ja jäsenmääriä, jos toiminnan pääpaino on tosiasiallisesti muualla kuin Tuusulan kunnan alueella tai jäsenmäärä ei anna oikeaa kuvaa todellisesta aktiivitoiminnasta kunnassa. Lisäksi käyttövuorojen määrällistä suhdetta eri käyttäjäryhmien (seurat) välillä arvioitaessa tulee painottaa todellista toteutunutta toimintaa.

Lisäksi ehdotan, että vaikka kunnassa on siirrytty sähköiseen varausjärjestelmään salivuoroja haettaessa, pidetään edelleenkin ennen lopullisia päätöksiä hakijoiden kesken neuvottelutilaisuus, jossa voidaan keskustella mahdollisista päällekkäisyyksistä hakuajoissa ja toisaalta löytää oikeankokoiset salitilat eri tarpeisiin. Tämä menettely on ainakin aiemmin toiminut esim. Jokelassa hyvin ja auttanut löytämään toimivia ratkaisuja eri käyttäjäryhmien välillä ennen virallisia päätöksiä, joihin ei juurikaan ole enää jälkikäteen mahdollista saada muutoksia.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 23.2.2009: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi.
Kunnanhallitus 2.3.2009: Kasvatus- ja sivitystoimen valmisteltavaksi.
Kasvatus- ja koulutuslautakunta 22.4.2009 § 23
Kunnanhallitus 27.4.2009: Ehdotetaan valtuustolle
Valtuusto 18.5.2009: Aloite käsitelty

Vastaus

Koulujen salivuoroja jaettaessa pääperiaatteena on tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus. Vuorot jaetaan ensisijaisesti tuusulalaisille yhdistyksille, joiden toiminnassa ovat mukana oman kunnan lapset ja nuoret. Kasvatus- ja sivistystoimella on tarkoitus jatkossakin säilyttää harkinta- ja päätösvalta koulujen salivuoroja myönnettäessä.

Neuvottelutilaisuuksien järjestämisestä luovuttiin sähköisen varausjärjestelmän käyttöönoton ja vahvistettujen salivuorojen jakoperusteiden myötä. Koulutus- ja kirjastolautakunnan 13.2.2008 vahvistamat salivuorojen jakoperusteet ovat liitteenä. Suositeltavaa olisi, että urheiluseurojen edustajat kokoontuisivat ennen salivuoroanomuksen jättämistä ja pohtisivat paikallisesti yhteistä ehdotusta salivuorojakoon.

Myönnettyjen vuorojen käyttöä tullaan seuraamaan kauden aikana. Anotuista vuoroista toteutumattomat voidaan jakaa paikallisesti seurojen tarpeiden mukaan.

Päätös

Päivitetty: 25.05.2009

« Takaisin