• Kotitalous

Puutarha, kotitalous

♦PUUTARHA 

710301
Pääsiäiskranssi, 37 € .
Monio, Pirtti F.205
Pe 22.3.24
Klo 17.30-20.30
Floristi Suvi Melentjeff
Sidotaan kaunis kranssi ulkokäyttöön rankatekniikalla. Kranssi sidotaan käyttäen monipuolisesti eri leikkovihreitä ja sipulikukkia. Kurssimaksu sisältää tarvittavat materiaalit, työvälineitä saa lainata opettajalta.

710303
Keväinen kranssi tuoreesta materiaalista, 42 €
Monio, Riihi A.205
Ti 16.4.24
Klo 17.30-20.30
Floristi Suvi Melentfell
Sidotaan kaunis kranssi sisä- tai ulkokäyttöön rankatekniikalla. Kranssi sidotaan käyttäen monipuolisesti eri leikkovihreitä, luonnonmateriaaleja sekä keväisiä kukkia, jotka myös kuivuvat kauniisti. Kurssimaksu sisältää tarvittavat materiaalit, työvälineitä saa lainata opettajalta. 

710305
Keväinen kukkakimppu, 47 €
Monio, Pirtti F.205
La 4.5.24
Klo 10.00-14.00  klo 12.00-16.00
Floristi Suvi Melentjeff
Opetellaan kukkakimpun sidonnan perusteet. Kukat käsitellään alusta alkaen itse ja niistä sidotaan kaunis keväinen kimppu spiraalitekniikalla. Kimppu sidotaan käyttäen sesongin kauneimpia kukkia ja erilaisia leikkovihreitä. Kurssimaksu sisältää tarvittavat materiaalit, työvälineitä saa lainata opettajalta. Voit ottaa mukaan oman maljakon, mihin voit suunnitella oman kimppusi. Ilmoittautuminen alkaa ke 10.4.24 klo 13.00.

710307
Kesäkukkaistutus, 27 €
Monio, Riihi A.205
Ke 22.5.24
Klo 17.30-19.00
Floristi Suvi Melentjeff
ehdään kaunis kukkaistutus käyttäen erilaisia kesäkukkia ja viherkasveja. Ota mukaasi astia tai ruukku, johon haluat istutuksen tehdä. Kurssimaksu sisältää mullat, kukat ja muut tarvittavat materiaalit (ei istutusastiaa), työvälineitä saa lainata opettajalta. Ilmoittautuminen alkaa ke 10.4.24 klo 13.00.


♦KOTITALOUS 

Ruoanvalmistuskurssit pidetään Hyökkälän koulun kotitalousluokassa, katso koulun pohjakartta opetuspaikat. Kurssimaksuihin sisältyvät materiaalit. Ota mukaan esiliina, sisäkengät ja rasia mahdollisia kotiin viemisiä varten. Muista ilmoittaa mahdolliset ruoka-allergiat toimistoon viikko ennen kurssin alkua.  

810201
Hygieniapassi, 50 €
Monio, Kammari D.300b
Ke 24.1.24 
Klo 17.00-20.15 
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Kurssi-iltaan sisältyy noin 2 tunnin luento-osuus testissä vaadittavista osa-alueista. Illan päätteeksi tehdään Ruokaviraston hygieniapassitesti. Ota mukaan virallinen henkilöllisyystodistus. Opetus ja testi ovat suomen kielellä. Lisätietoa hygieniapassista
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/

810203
Korealainen ruokakulttuuri, 30 €
Hyökkälän koulu, K-porras
Ke 7.2.24 
Klo 17.00-20.45 
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Illan teemana on korealaisen keittiön maittavat pääruoat, lisäkkeet, keitot sekä harvinaiset jälkiruokaherkut.  Valmistamme illan aikana yhdessä maittavan noutopöytäkokonaisuuden tunnetuimmista korealaisista ruoista. Illan jälkeen sinulle ovat tulleet tutuiksi ainakin kaikkialla ja kaiken kanssa nautittava kansallisruoka kimchi, pääruoka bulgogi sekä erilaiset pannukakut ja keitot. 

810205
Japanilainen ilta, 30 €
Hyökkälän koulu, K-porras
Ma 4.3.24
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Tule viettämään ilta hyvässä seurassa japanilaisista ruoista nauttien. Tällä kurssille ei valmisteta sushia, vaan keskitytään maan monipuoliseen keitto-, pääruoka- ja lisäketarjontaan. Valmistuva ruoka kypsennetään raaka-aineiden makua ja rakennetta arvostaen. Maut ovat mietoja, ruoka kevyttä ja terveellistä, usein kasvikset ja kala ovat pääraaka-aineita. 

810207
Pääsiäisruokaa ja leivontaa lasten kanssa, 16 €/osallistuja
Hyökkälän koulu, K-porras
La 16.3.24 
Klo 9.00-12.45
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Tule viettämään alakouluikäisen lapsen kanssa mukava aamupäivä leivonnan ja ruoanvalmistuksen merkeissä. Valmistamme yhdessä lapsille maistuvia pääsiäisruokia, suolaisia ja makeita leivonnaisia pääsiäisteemalla. Yksi aikuinen/lapsi, molemmat ilmoittautuvat kurssille.

810209
Saffron and Sugar: a dive into Persian sweets, 24 €
Course in English, teacher also speaks Finnish. Opetuskieli englanti, apukielenä suomi.
Hyökkälä school,  entrance K
Monday 8. April
5 pm-8.45 pm
Shokoofeh Motamedi
Join us on a journey to explore Persian sweets and desserts. Uncover their stories, learn to make them, and satisfy your sweet cravings with options like Mashghati and Shole zard. Enjoy practical cooking, conversations, and insights into Persian culture.
Tule mukaan iloiselle matkalle persialaisten makeisten ja jälkiruokien maailmaan. Kuulet herkkujen tarinat ja valmistat mm. Mashghatia ja Shole zardia. Yllätä seuraavilla kutsuilla uudenlaisilla herkuilla! Ohjaus tarvittaessa myös suomeksi.

810211
Kevään herkut, 26 €
Hyökkälän koulu, K-porras
Ti 7.5.24
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Juhlitaan kevättä valmistamalla noutopöytään suolaisia ja makeita leivonnaisia käyttämällä mm.  kevään kestoherkkusuosikkeja parsaa ja raparperia. Samalla saat vinkkejä tarjottavien valmistamiseksi erilaisiin perhejuhliin tai vaikkapa kesän piknikille.
Ilmoittautuminen kurssille alkaa ke 10.4.24 klo 13.00