Tuusula vastustaa Nuppulinnan ja Purolan lähiliikenteen lopettamista

28.09.2015

Tuusulan kunta vastustaa liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n suunnitelmia lopettaa lähiliikenne Nuppulinnan ja Purolan asemilla. Kunnanhallitus päätti Tuusulan kunnan lausunnosta kokouksessaan 28.9.2015.

Tuusula esittää junavuoroja korvaavaa linja-autoliikennettä ja lisää junavuoroja Jokelaan

Tuusulan kunta painottaa lausunnossaan, että Jokelan ja Järvenpään välille tulee järjestää korvaavaa linja-autoliikennettä, mikäli lähiliikenne Nuppulinnan ja Purolan asemilla loppuu. Junaliikennettä korvaavan linja-autoliikenteen aikataulut tulisi sovittaa juna-aikatauluihin ja junalippujen tulisi kelvata maksuvälineenä myös korvaavissa linja-autovuoroissa. Korvaava linja-autoliikenne tulisi käynnistää samanaikaisesti junaliikenteen muutosten kanssa.

Lisäksi Tuusulan kunta vaatii, että junien pysähtymistä Jokelassa tulee lisätä. Tuusulan kunta edellyttääkin, että pääradan tunnuksettomat ruuhkajunavuorot toteutetaan siten, että ne pysähtyvät jatkossa myös Jokelassa.

Junaseisakkeiden tulevaisuuden kohtaloa ei tule päättää nyt esitetyn junatarjonnan pohjalta

Tuusulan kunta huomauttaa lausunnossaan, että nyt suunniteltu junavuorojen lopettaminen ei saa vaikuttaa pääradan lisäraiteiden suunnitteluun tai asemien tarpeellisuuden arviointiin. Nuppulinnan ja Purolan asemat tulee sisältyä paitsi yleis- ja ratasuunnitelmiin, myös radan toteutukseen, jotta asemat on tulevaisuudessa helppo ottaa uudelleen käyttöön.

 

Kunnanhallituksen lausunto 28.9.2015 § 399

Takaisin