Tuusulan kunnan kilpailu tuo Jokelaan modernin puukerrostalon

19.11.2015

Tuusulan kunnan järjestämän tontinluovutuskilpailun kautta saadaan Jokelan aseman kupeeseen 66 modernia pienasuntoa. Lakea rakennuttaa tontille arkkitehti Marco Casagranden suunnitteleman Asemapäällikkö 1 -puuelementtikerrostalon. Kohteen rakentamiseen käytetään suomalaista puuta.

- Toteutimme kilpailun saadaksemme laadukasta arkkitehtuuria ja rakentamista Jokelan keskustaan sekä monipuolistettua Jokelan asuntotarjontaa. Hanke myös elävöittää asemanseutua, toteaa kaavasuunnittelija Maria Suutari-Jääskö.

Kunta halusi olla myös etsimässä uusia rakentamisen tapoja, joita puukerrostalo suomalaisesta puusta edustaa parhaimmillaan. Sama tavoite innosti myös kohteen suunnittelijaa Casagrande Laboratoryn arkkitehti Marco Casagrandea.

- Pidän tärkeänä, että hyödynnämme omia luonnonvarojamme ekologisista syistä. Metsiämme ei ole tähän saakka tarpeeksi hyödynnetty rakennusteollisuudessa pientalorakentamista lukuun ottamatta, perustelee Casangrande.

Nelikerroksisen talon CLT-puuelementit ovat ensimmäisiä suomalaisesta puusta toteutettuja elementtejä. Ne valmistetaan Crosslamin ja Elementti Sampon tehtailla tehtaalla Kuhmossa. Myös kohteen julkisivu on puuta, suomalaista kuusta. Massiivipuurakentaminen on ainoa vaihtoehto rakentaa puusta Jokelan aseman kaltaiselle alueelle, jossa maaperä altistuu tärinälle.

Puu näkyy myös talon asunnoissa, joista suurin osa on pääkaupunkiseudulla kysyttyjä pieniä asuntoja. Puu luo Casagranden mielestä uusia mahdollisuuksia suunnitella pienestä asunnosta viihtyisän. Esimerkiksi lasia pystytään hyödyntämään paremmin, kun puu on itsessään eristävä materiaali eikä muodosta kylmäsiltoja.

- Kaikkiin asuntoihin tulee asunnon levyinen ikkunaseinä lasitettua terassia vasten. Terassin ovet toteutetaan liukuovina. Kokonaisuus luo pieneen asuntoon valoa, viihtyisyyttä ja lisätilaa, toteaa Casagrande.

Jokelan kohteen uskotaan kiinnostavan kaikenikäisiä asukkaita sekä myös sijoittajia. Kohde sijaitsee keskellä Jokelaa, palveluiden äärellä. Myös yhteydet ovat loistavat. Helsingin keskustaan junalla pääsee 34 minuutissa, Järvenpäähän ja Hyvinkäälle seitsemässä minuutissa.

Asemapäällikkö 1 -kohteen rakentaminen osoitteessa Resiinakuja 1 alkaa toukokuussa 2016 ja talo valmistuu huhtikuussa 2017.

Kohde on Lakean ensimmäinen omistusasunnoiksi rakennutettava puukerrostalo. CLT-puuelementtitekniikalla Lakea on rakennuttanut jo neljä taloa, joista viimeisin Jyväskylän Puukuokka sai Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon.

- Panostamme hyvään ja asumista kehittävään suunnitteluun, koska uskomme myös asiakkaiden arvostavan sitä. Jokelan hanke tuo meille myös tärkeää kokemusta pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoista. Etsimme koko ajan tällaisia tontteja, joissa sijainti on samalla tavalla erinomainen kuin tässä Jokelan kohteessa, toteaa toimitusjohtaja Timo Mantila.

Tontinluovutuskilpailuun kuului myös Asemapäällikkö 1:n viereisen tontin hanke, johon on suunnitteilla noin sata asuntoa. Lakea toteuttaa sen ensimmäisen vaiheen jälkeen. 

Lisätietoja: markkinointi: Myyntipäällikkö, LKV Janne Suuronen, Huoneistokeskus, p. 040 500 5913, 020 780 2506


 

 Jokelan Asemapäällikkö 1

Kuva: Casagrande Laboratory, Marco Casagrande

Jokelan Asemapäällikkö 1, sisäkuva

Kuva: Casagrande Laboratory, Marco Casagrande


Lakea Oy on 15 pohjalaisen kunnan omistama yhtiö, joka rakennuttaa valtakunnallisesti asuntoja sekä omaan omistukseen että tarjoaa monipuolista rakennuttajapalvelua muille toimijoille. Lakea Isännöinti tarjoaa laadukkaita isännöintipalveluja ja vastaa vuokraustoiminnasta. Lakealla on toimipisteet Seinäjoella, Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Riihimäellä. Lakea juhlii tänä vuonna 40. toimintavuottaan. 

Casagrande Laboratory on suomalainen puurakentamiseen ja ekologiseen suunnitteluun erikoistunut arkkitehtuuri- ja innovaatiotoimisto, joka on palkittu mm. UNESCOn kestävän arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun maailmanpalkinnolla, 2015.

 

Takaisin