Palautusluukut auki Kirkes-kirjastoissa

Aluehallintovirasto on antanut kirjastoille luvan aloittaa aineistojen vastaanottamisen palautusluukkujen kautta. Aineistoa voi palauttaa Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastoihin arkisin 29.4.2020 alkaen.

Järvenpään kirjaston palautusluukku poistettiin käytöstä remontin yhteydessä, Järvenpäässä palauttaminen on siis mahdollista vasta, kun kirjasto avataan yleisölle. Vappuviikonloppuna Tuusulan pääkirjaston palautusluukku suljetaan 30.4. klo 15.

Lainoja ei välttämättä tarvitse vielä palauttaa, mutta nyt se on taas mahdollista. Sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivät on siirretty automaattisesti eteenpäin. Maksuja ei kerry sulkuajalta. Jos eräpäiväsi on ollut ennen 18.3., uusi lainasi verkkokirjastossa kirkes.finna.fi. Ongelmatapauksissa ole yhteydessä omaan kirjastoosi.

Kirjastoista ei voi sulkuaikana noutaa varauksia eikä poistokirjoja.

Poikkeusaikana e-aineistojen käyttö on mahdollista, vaikkei vielä olisi Kirkes-kirjastokorttia. Soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon saat tunnukset, joilla pääset lukemaan e-kirjoja ja e-lehtiä, kuuntelemaan e-äänikirjoja ja musiikkia sekä katsomaan elokuvia suoratoistopalvelusta.

29.04.2020

Takaisin