Jokelan kuntoradan laajennus- ja rakentamistyöt edenneet – viimeistelytyöt tehdään keväällä 2022

24.01.2022 klo 09.15

Tuusulan pohjoisimmassa kuntakeskuksessa Jokelassa on laajennettu ja parannettu kuntorataa, joka kulkee reittiä Notkopuisto - Virtatuvan kierto - Notkopuisto. Reitin viimeistelytyöt toteutetaan tulevana keväänä 2022.

Jokelan kuntoradan uuden osuuden valmistuttua kuntorata tulee olemaan kokonaisuudessaan noin 4,5 kilometriä pitkä ja Notkopuiston latureitti mukaan lukien 5 kilometriä. Reitti on vaativuudeltaan helppo/keskivaativa (nousuja ja laskuja jonkin verran), esteetön, ja se soveltuu myös pienille lapsille. Reitillä on mahdollisuus tehdä useammasta kohdasta lyhyempi kierros. 

Jokelan kuntorata
Kuva: Näkymä Jokelan kuntoradan varrelta. 

Katso reitin vuodenaikakohtainen tilanne osoitteesta 
www.tuusula.fi/jokelanulkoilureitit.

Laajennus- ja parannustöiden eteneminen

Radan laajennus- ja parannustyöt etenivät syksyn 2021 aikana jo hyvälle mallille. Talven tultua, kuntoradan pinnoitus kivituhkalla ja viimeistelytyöt, kuten valaistuksen ja opaskarttojen ja -taulujen asentaminen sekä alueiden maisemointi, jäivät tehtäväksi vielä keväällä 2022.

Vanhaa kuntoratapohjaa on levennetty ja korjattu. Jo entuudestaan tutut reitit saavat myös uutta pintaa päällensä keväällä. Radalla on tehty lisäksi turvallisuusmuutoksia ja muun muassa puunkaadoilla mahdollistettu kävelyuran tekeminen talvisin reitin toiseen reunaan.

Kuntorata on kesken olevista töistä huolimatta asukkaiden vapaassa käytössä, mutta suosittelemme liikkujia kiinnittämään huomiota alueelle mahdollisesti liikkuviin työkoneisiin.

Vuoden 2022 aikana rakennetaan myös kuntoportaat kuntoradan vierustaan, niin sanotun vesitorninmäen kohdalle.

Lisätiedot:
Vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva p. 040 314 2220, risto.kanerva@tuusula.fi 
Liikuntapaikkojen hoitaja Jari Kuusrainen, p. 040 314 4253, jari.kuusrainen@tuusula.fi

Takaisin