Maksuttomia lajikokeiluja koululaisille syyslomalla

03.10.2022

Tuusulan kunta ja yhteistyöseurat järjestävät koululaisille mahdollisuuden tutustua eri liikuntalajeihin 17.–21.10.  Lajikokeilut järjestetään Tuusulan urheilukeskuksen alueella (Kilpailukuja, 04300 Tuusula) maanantaista perjantaihin klo 9–15. Päivän aikana lapset pääsevät kokeilemaan valitsemaansa lajia. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, ja järjestäjä tarjoaa pääsääntöisesti välineet. Ilmoittautua voi enintään kahteen lajipäivään. Voit myös ilmoittautua varalle, mikäli ryhmän enimmäismäärä on jo täynnä.

Osallistuminen on maksutonta. Osallistujat saavat maksuttoman lounaan päivittäin klo 11.30–12.30. Lajikokeilu on vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin projekti ja se toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa.

Lajikokeilut

Ilmoittautua voi enintään kahteen lajipäivään.

Maanantai 17.10. klo 9–15 ampumahiihtopäivä

Aamupäivällä perehdytään teoriaan ja kokeillaan ekoaseammuntaa. Lounastauon jälkeen siirrytään ammuntaan oikeilla aseilla, ja päivän lopussa on luvassa pieni kisailu. Osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. Osallistujamäärä on enintään 15 henkilöä.

Tiistai 18.10. klo 9–15 BMX-päivä

BMX-päivässä opetellaan turvallista ja oikeaa BMX-radalla toimimista, monipuolisesti perustaitoja, muun muassa yleisiä pyöränkäsittelytaitoja sekä ajotekniikkaa, joista on hyötyä aina pyörällä ajaessa. Pyöränhallintaa harjoitellaan hauskalla tavalla pikkupyörälajin BMX racingin parissa. Lisäksi kisaillaan ja temppuillaan. Leiriohjaajina toimii BMX Helsingin valmentaja, Antti Laakkonen. Osallistujat kokoontuvat hyvissä ajoin ennen opetuspäivän alkua Tuusulan BMX-radalle lähtömäen läheisyyteen. Pukeudu säänmukaisesti ulkoliikuntavarustein, ja ota mukaasi omat hanskat ja juomapullo. Mukaan kannattaa sateisen päivän sattuessa ottaa myös vaihtovaatteet. Järjestäjältä saat pyörän, fullface-kypärän ja suojat. Päivä on tarkoitettu 12–15-vuotiaille. Mukaan mahtuu enintään 12 osallistujaa.

Keskiviikko 19.10. klo 9–15 mailapelipäivä

Päivän aikana tutustutaan valmentajan johdolla tennikseen ja padeliin. Mukaan tarvitset sisäpelikengät ja juomapullon. Päivä on tarkoitettu 12–15-vuotiaille, ja ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä.

Torstai 20.10. klo 9–15 jalkapallopäivä
 
Päivän aikana tutustutaan jalkapallon ihmeelliseen maailmaan leikkien ja pelien kautta. Aikaisempaa kokemusta jalkapallon parista ei tarvitse olla. Tulethan kerhopäivään lenkkarit jalassa. Varaa lisäksi mukaan vesipullo, liikunnalliset säänmukaiset vaatteet sekä pallo ja säärisuojat, jos sinulta ne löytyvät. Palloja lainattavissa tarvittaessa myös kerhon vetäjiltä. Tapahtumapaikkana Tuusulan tekonurmi. Ryhmän enimmäiskoko 50 henkeä.
Tervetuloa Tuusulan Palloseuran ja Tuusulan kunnan järjestämään kerhopäivään!

Perjantai 21.10. klo 9–15 frisbeegolfpäivä

Frisbeegolfclub Hyrylän ohjaajat tutustuttavat päivän aikana tähän rentoon harrastukseen, jossa yhdistyvät ulkonaliikkumisen ilo ja mielenkiintoinen peli. Laji sopii kaiken ikäisille. Mukaan tarvitset sään mukaiset varusteet. Jos on omia kiekkoja, niin kannattaa napata ne mukaan. Ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä. 

Ohjeet

  • Ilmoittautua voi enintään kahteen eri lajikokeiluun.
  • Lajikokeiluihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta. Pääsääntöisesti tarvittavat harrastusvälineet saa järjestäjiltä. Poikkeuksista ilmoitetaan erikseen.
  • Osallistuminen on maksutonta, mutta osallistuminen tulee peruuttaa hyvissä ajoin ennen valittua lajikokeilupäivää. 
  • Voit ilmoittautua varalle, mikäli valitsemasi päivän enimmäismäärä on jo täynnä. Saat mahdollisesta peruutuspaikasta viestin sähköpostitse.  
  • Tarkemmat ohjeet mm. kokoontumispaikasta lähetetään sähköpostitse ennen lajikokeilun päivää.

Ilmoittautuminen alkaa 3.10. sähköisesti osoitteessa https://www.lyyti.in/syysloma.

 

Lisätiedot:

Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

Takaisin