Tuusulan kehitysnäkymät kiinnostivat rakennusalan ammattilaisia

02.11.2023 klo 12.30

Rakennusliikkeiden ja kiinteistösijoittajien edustajat olivat koolla Tuusulassa kuulemassa kunnan suunnitelmista ja yhteistyömahdollisuuksista. Tuusula suunnittelee ja rakentaa -tilaisuudessa oli paikalla kymmeniä alan ammattilaisia. Tilaisuus järjestettiin upouudessa lukio ja kulttuuritalo Moniossa, jota esiteltiin osallistujille päivän ohjelman aluksi.

Tuusula kehittää kunnasta houkuttelevaa paikkaa asumiselle ja yrittämiselle tarjoamalla monipuolisia asumismahdollisuuksia. Palveluverkkoa uudistetaan voimakkaasti, ja työpaikka-alueisiin panostetaan. Hankkeiden toteutukseen Tuusula tavoittelee parhaita mahdollisia yhteistyökumppaneita.

- Tuusula on kuudentena kuntien välisessä nettomuutossa. Vetovoimainen kunta tarjoaa paljon mahdollisuuksia rakentajille ja sijoittajille, sanoo pormestari Kalle Ikkelä.

- Tuusulan elinvoima on Suomen kärkiviisikossa. Kunta panostaa vahvasti kasvuun ja yhdyskuntakehitykseen keskustoissa, kehittyvillä pientaloalueilla sekä yritysalueilla. Tuusula investoi infraan noin 132 miljoonaa euroa vuosina 2024‒2028 mahdollistamaan tontinluovutuksia ja kasvua, kertoo kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén.

Osallistujille kerrottiin muun muassa Tuusulan laajasta tonttitarjonnasta, yhdyskuntakehityksestä, investoinneista ja kasvusuunnitelmista. Yhteistyömahdollisuuksia esiteltiin esimerkiksi Rykmentinpuiston ja koko Hyrylän keskusta-alueen osalta. Hyrylään kehitetään elävää, viihtyisää ja liikenteellisesti sujuvaa keskustaa, jossa on kattava palvelutarjonta.

- On hienoa huomata, että rakennusliikkeet ovat kiinnostuneet yhteistyöllä kehitettävistä asuinrakentamishankkeista näin laajalti. Hyrylästä on rakentumassa viihtyisä ja omaleimainen keskusta, toteaa kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen.

Runsaasti kiinnostusta herätti esimerkiksi ikäystävällinen kortteli -hanke, jossa otetaan erityisesti huomioon yhteisöllinen asuinympäristö ja asumista tukevat palvelut. Yhteiskäyttöperiaatteella toteutettava palvelutarjonta hyödyttää kaikkia korttelin asukkaita.

- Etsimme parhaillaan toimijoita rakentamaan ikäystävällisiä asumista ja toteuttamaan uusia palveluita nopeasti kasvavalle ikääntyneiden kohderyhmälle, täydentää hankekehityspäällikkö Riikka Uusikulku.

Lisäksi tietoa jaettiin lähivuosien asemakaavahankkeista ja niihin liittyen asuinkerrostaloille kaavoitettujen tonttien tarjonnasta. Kunnalla on tai tulee lähiaikoina myyntiin useita houkuttelevasti sijaitsevia kerrostalotontteja. Tarjonnassa huomioidaan sekä Hyrylän, Jokelan, Kellokosken että tulevan Kehä IV:n viereen sijoittuvan Focus-alueen tarpeet.

Tuusulalla on erinomaiset mahdollisuudet säilyttää vahva veto- ja pitovoimansa. Kunta tekee vuosina 2021‒2029 noin 212 miljoonan euron investoinnit yksinomaan uusiin palveluverkon koulu-, päiväkoti- ja kulttuurikiinteistöihin. Laadukas ja monipuolinen asuntotarjonta täydentää kunnan kiinnostavuutta ja asukkaiden tyytyväisyyttä.

Lisätiedot Tuusulan tonttitarjonnasta ammattirakentajille:
kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén, p. 040 314 3560, pirjo.siren@tuusula.fi
maankäyttöpäällikkö Päivi Hämäläinen, p. 040 314 4557, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Tuusula suunnittelee ja rakentaa 1

Tuusula suunnittelee ja rakentaa 2

Tuusula suunnittelee ja rakentaa 4

 

Takaisin