Keuda järjestää ammatillisen koulutuksen Taitaja2026-kilpailut Tuusulassa

15.11.2023 klo 08.00

Keuda järjestää toukokuussa 2026 Taitaja-kilpailutapahtuman Tuusulassa. Taitaja - ammattitaidon SM-kilpailut ovat ammatillisen koulutuksen tärkein vuosittainen suurtapahtuma. Kilpailuihin osallistuu ja niitä seuraa vuosittain arviolta 50 000 henkilöä.  

− Tämä tapahtuma on merkittävä mahdollisuus korostaa ammatillisen koulutuksen merkitystä ja sen roolia yhteiskunnassamme. Olemme sitoutuneet tarjoamaan tapahtuman, joka ei ainoastaan esittele ammattitaitoa, vaan myös inspiroi ja valaisee tulevaisuuden mahdollisuuksia nuorille, Keudan kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu kuvailee. 

Kilpailutapahtuman tavoite on lisätä ammatillisen koulutuksen tunnettavuutta ja vetovoimaa sekä kehittää opetusta. Tapahtumaan kutsutaan kaikki alueen peruskoululaiset, heidän huoltajansa sekä työ- ja elinkeinoelämä.  

Taitaja2026-tapahtumassa kilpaillaan lähes 50 ammatillisen koulutuksen lajissa, joihin kilpailijat valikoituvat semifinaalien kautta. Tapahtumaan odotetaan 50 000 kävijää ympäri Suomea, ja se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä tulevaisuuden ammattilaisia toiminnassa. 

Kisapaikkana Tuusula 

Kilpailut toteutetaan pääosin Tuusulan urheilukeskuksessa ja ne kestävät neljä päivää. Kilpailuissa hyödynnetään kaikkia urheilukeskuksen omia ja sen välittömässä läheisyydessä olevia halleja, kiinteitä tiloja ja ulkoalueita. Urheilukeskuksen läheisyydessä sijaitsee myös Sulan yrityskeskittymä, joka tarjoaa kiinnostavia yhteistyökumppanuuksia kilpailuiden järjestämiseen.    

− Tuusulan kunta on kehittänyt urheilukeskuksesta monipuolista ja houkuttelevaa harrastamisen ja valmennustoiminnan ympäristöä Helsingin seudulla. Urheilukeskus tarjoaa myös mahdollisuuden tapahtumien järjestämiseen. Taitaja2026-tapahtuma on meille hieno tilaisuus esitellä urheilukeskuksen puitteita sekä Tuusulaa eri puolilta Suomea tulevalle yleisölle. Samalla on mukava päästä tekemään yhteistyötä tapahtumien järjestämisessä Keudan kanssa, kertoo pormestari Kalle Ikkelä. 

Vahvuuksina keskeinen sijainti, mittava lajikirjo ja oheistapahtumat 

Tapahtuman teemat keskittyvät kestävään hyvinvointiin, välittämiseen ja kumppanuuteen, heijastaen Keudan ja Tuusulan kunnan yhteisiä arvoja. Lisäksi tapahtumaan sisältyy oheistapahtumia, kuten seminaareja ja työpajoja, jotka tarjoavat lisäarvoa ja syventävät osallistujien kokemusta. 

− Keskeinen sijainti yhdessä laajan koulutustarjonnan kera mahdollistaa hienosti kilpailujen järjestämisen ja eri lajien näkyvyyden Keski-Uudenmaan alueella. Keudalla on vahva aiempi kokemus seminaaritapahtumien järjestämisestä, kuten syksyllä 2023 järjestetty KeudaSkills, jossa rohkaistiin opiskelijoita osallistumaan ja kasvattamaan kilpailukokemusta tulevaisuuden Taitaja-kilpailuihin. Keudan vahvuuksina kisajärjestäjäksi on lisäksi sen monipuolinen ja aktiivinen yritysyhteistyöverkosto, iloitsee Skills Finland Oy:n toiminnanjohtaja Maria Ekroth kisaorganisaatiosta. 

Ei vain kilpailu vaan oppimisen foorumi 

Kyseessä on mittava tapahtuma, jonka alustava budjetti on 5,4 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu kilpailuihin erillismäärärahalla. Tämän lisäksi yritysten ja elinkeinoelämän toimijoiden kanssa neuvotellaan yhteistyösopimuksista. Sijoitetun rahan katsotaan maksavan itsensä takaisin kasvavina opiskelija- ja yritysasiakasmäärinä sekä koulutuksen laadun parantumisena ja alueen työllisyyden vahvistumisena. Välillisesti voidaan arvioida, että ammatillisen koulutuksen tunnettuus Keski-Uudellamaalla lisääntyy merkittävästi.  

Taitaja2026-kilpailut eivät ole vain kilpailu, vaan ne ovat myös foorumi oppimiselle, verkostoitumiselle ja ammatillisen koulutuksen edistämiselle. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua ammattikoulutuksen monipuolisuuteen ja merkitykseen yhteiskunnassamme. 

− Kutsumme kaikki alueen yritykset ja työnantajat sekä kunnat mukaan järjestämään kanssamme uniikkia suurtapahtumaa, Yli-Suomu kiteyttää. 

Lisätietoja tulevasta tapahtumasta julkaistaan keuda.fi -verkkosivuilla.

 

Yhteyshenkilöt: 

Keuda: 

kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu, Riikka-Maria.yli-suomu@keuda.fi 

viestintä- ja markkinointipäällikkö Hanna Nyrönen, hanna.nyronen@keuda.fi 

 

Tuusula: 

pormestari, Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi  

viestintäpäällikkö Paula Miettinen, paula.miettinen@tuusula.fi 

 

Kuva: Skills Finland / Laura Luomalehto 

Takaisin