Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 1 446 joulukorttia Tuusulassa 

22.12.2023

Suomen iloisin ja koskettavin joulukorttikampanja keräsi 1 446 joulukorttia ikääntyneille Tuusulassa. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen valtakunnallisen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11.– 4.12.2023 yhtä aikaa 137 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Tuusulan kunta osallistui kampanjaan edellisvuosien tapaan. 

– Halusimme tänäkin vuonna olla mukana tässä vuoden sydämellisimmässä kampanjassa ja ilahduttaa tuusulalaisia ikäihmisiä, kertoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman. 

Tuusulassa kortteja askarreltiin mm. Tuusulan ruotsinkielisessä alakoulussa Klemetskog skolassa. 

– Vi deltog i julpost till äldre kampanjen med årkurserna 3–4, som på bildkonsten fick pyssla kort. På så sätt fick vi vara med och sprida julglädje till de äldre, (vapaa käännös: Osallistuimme joulupostia ikäihmisille -kampanjaan kolmannen ja neljännen vuosiluokan kanssa, jotka saivat askarrella kortteja kuvaamataidon tunnilla. Tällä tavoin saimme olla mukana levittämässä jouluiloa ikäihmisille), kertoo luokanopettaja Kajsa Salmela. 

– Det här var ett enkelt sätt att vara med och sprida mycket kärlek. Barnen var ivrigt med och gjorde massor med otroligt fina kort, (vapaa käännös: Tämä oli helppo tapa osallistua ja levittää paljon rakkautta. Lapset olivat innolla mukana ja he tekivät paljon hienoja kortteja), jatkaa Salmela. 

Joulupostia
Kuvassa Klemetskog skolan oppilaiden tekemiä kortteja. 

Keräyksessa saadut kortit on jaettu mm. paikallisiin hoivakoteihin, hyvinvointialue Keusoten palveluiden asiakkaille ja Roselius-säätiön talojen asukkaille. 

– 1446 korttia välittävät lämpöisiä ajatuksia ja jouluiloa tuusulalaisille ikäihmisille! Haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia kampanjaan mukaan lähteneitä tuusulalaisia ja toivon, että kortit ilahduttavat vastaanottajiaan, jatkaa Hagman. 

– Joulukorttikampanjaa oli kiva tehdä ja tuntui merkitykselliseltä saada olla mukana tuottamassa iloa monelle ikääntyneelle Tuusulassa ja muuallakin, jatkaa osallisuustiimin projektityöntekijä Tiia Sunila. 

– Iloitsen siitä, että näin moni tuusulalainen heittäytyi vapaaehtoiseksi ilahduttaakseen senioriväestöä. Toivon, että meillä löytyy jatkossakin innokkaita tuusulalaisia vapaaehtoistyöhön senioreiden kanssa, kannustaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen. 

Valtakunnallinen kampanja keräsi 90 000 korttia ikääntyneille 

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi tänä vuonna kaikkiaan 90 000 joulukorttia ikääntyneille. 
 
– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia, kokea yhteisöllisyyttä ja levittää jouluiloa ympärilleen, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo. 
 
Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle tai yhteisölle osallistumisesta on tullut jo odotettu perinne.  

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 137 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. 

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista:
siskotjasimot.fi/joulupostia

Lisätiedot: 

Tuusulan kunta, kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052 
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi, 050 545 3145

Takaisin