Jokela 150 vuotta -juhlavuosi on käynnistynyt – tule mukaan tapahtumiin!

10.01.2024 klo 14.30

Jokela 150 vuotta -juhlavuosi on täällä! Jokelan tiilitehtaan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta, ja nyt on aika juhlia yhdessä monenlaisten tapahtumien merkeissä.

Jokelan merkittävä 150-vuotinen teollisuushistoria on syntynyt rautatien ja erityisesti aseman ympärille. Jokelan menneisyydestä kertovat kauniit lammet ja historialliset rakennukset ilahduttavat tänä päivänäkin niin Jokelassa asuvia asukkaita kuin siellä piipahtavia vierailijoita. On aika juhlia yhdessä Jokelan 150-vuotista taivalta erilaisten tapahtumien ja kohtaamisten merkeissä.   

Ensimakua alkuvuoden tapahtumista

Juhlavuoden vietto käynnistyi edellisenä viikonloppuna talvisessa pakkassäässä Jokelan Koululammella vietetyssä talviuintitapahtumassa. Rohkeat talviuimarit nauttivat viileän veden virkistävästä vaikutuksesta ja tapahtumaa varten paikalle tuodun saunan lämmöstä.

Kuluvalla viikolla perjantaina 12.1. kello 15–17 saa lämmikettä Jokelan asemalta, jonne juhlatoimikunnan ohjausryhmä jalkautuu tarjoamaan ohikulkijoille kupit kahvia. 

Viikonloppu on valon juhlaa Jokelan tiilitehtaalla. Tiilitehdasta voi ihailla perjantaista sunnuntaihin 12.–14.1. upeassa juhlavalaistuksessaan. Vilkaise tarkemmat tiedot Tuusulan tapahtumakalenterista.

Jokelan tiilitehdas
Jokelan tiilitehtaalla on tunnelmaa. 

Helmikuun alussa 3.–4.2. on tiedossa neljän näytöksen Savikukkojen kylä -teatteriesitys. Jokelan teatterit ovat yhdistäneet voimansa ja tarjoilevat Jokelan historiaa ainutlaatuisella ja ihastuttavalla tavalla. Mukana esityksissä on neljä eri ryhmää: Teatteri Sisar, Jo-Ka Teatteri, Kansalaisopiston musiikkiteatteri Onnikka ja koululaisten teatteriryhmä. Katso lisätiedot Tuusulan tapahtumakalenterista ja osta liput ennakkoon!

Lisäksi juhlavuoden aikana on tiedossa monenmoista tapahtumaa, kuten luentoja ja työpajoja sekä koko perheen tapahtumia. Lasten talvirieha kutsuu Notkopuistoon 2.3. ja juhlavuoden pääjuhlaa vietetään 21.4. Jokelan koulukeskuksessa. Myös edelliskesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Tarinoiden Talot -tapahtuma saa jatkoa tänä kesänä. Syksyllekin on tiedossa mukavaa yhteistä tekemistä.

Lue juhlavuodesta viimeisimmästä Tuusulan asukaslehdestä 3/2023:
www.tuusula.fi/asukaslehti

Seuraa juhlavuoden tapahtumia Tuusulan tapahtumakalenterissa ja tule mukaan!

Jokela 150 vuotta

Takaisin