Ikäihmisten olohuonetoiminta laajenee Tuusulassa 15.1. alkaen

11.01.2024

Tuusulan kunta laajentaa ikäihmisten kohtaamispaikkatoimintaa tammikuussa. Ikäihmisten olohuonetoimintaa on tarjolla 15.1.2024 alkaen Riihikalliossa, Hyrylän keskustassa Mäntymäellä ja Kalliopohjassa sekä Jokelassa ja Kellokoskella. Olohuonetoimintaa järjestetään kerran viikossa kahden tunnin ajan kussakin paikassa.

Ikäihmisten olohuoneet ovat rentoja ikäihmisten kohtaamispaikkoja Tuusulassa. Olohuoneilla järjestetään sellaista matalan kynnyksen toimintaa, johon kävijät voivat tulla ilman ennakkovarausta tai -ilmoittautumista. Olohuoneet ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia, kaikille avoimia paikkoja. Olohuonetoiminta on pääsääntöisesti maksutonta.

– Kohtaamispaikkatoiminnalla haluamme vahvistaa ikääntyvien osallisuutta ja yhteisöllisyyttä Tuusulassa sekä vähentää yksinäisyyden kokemuksia. Toivon, että olohuoneet tarjoavat iloa, eloa ja virkistystä ikäihmisille, sekä yhteisön, johon kävijät tuntevat todella kuuluvansa, pohtii kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Olohuonetoiminta täydentää Hyvän Tuulen Tupien ja yhdistysten järjestämää toimintaa

Tuusulan kunnan järjestämä ikäihmisten kohtaamispaikkatoiminta täydentää muiden toimijoiden järjestämää ikääntyville suunnattua toimintaa.

– Tuusulan kunta on aiemmin järjestänyt ikäihmisten kohtaamispaikkatoimintaa Kalliopohjassa kokeiluna sekä osana ikäihmisten asumisen kehittämisen hanketta. Jokelassa olohuonetoimintaa on järjestetty yhteistyössä koti- ja kouluyhdistyksen kanssa. Tuusulan seurakunnalla ja kunnalla on lisäksi ollut pitkäaikainen yhteistyö Hyvän Tuulen Tupa -toiminnassa eri puolilla Tuusulaa. Lisäksi paikalliset eläkeläisyhdistykset järjestävät hurjan paljon mukavaa ohjelmaa jäsenistölleen, kertoo Hagman

– Hyvän Tuulen Tuvat ovat eri ikäisten tuusulalaisten kohtaamispaikkoja, jotka ovat avoimia kaikille. Niiden toimintaa emännöivät vapaaehtoistoimijat ja tupien toiminnasta voi lukea lisää Tuusulan seurakunnan ja kunnan verkkosivuilta, kertoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen.

– Tammikuussa laajenevalla olohuonetoiminnalla haluamme lisätä ikäihmisten kohtaamispaikkojen tarjontaa, sillä ikäihmisten määrä on kasvussa. Samalla edistämme kunnan strategian ja hyvinvointisuunnitelman tavoitteiden toteutumista, jatkaa Hagman.

Kävijät otetaan mukaan ohjelman suunnitteluun

Tammikuun ensimmäisen toimintaviikon aikana 15.–19.1. olohuoneilla rupatellaan rennoissa merkeissä kahvin ja pullan äärellä ja tutustutaan muihin kävijöihin. Olohuoneiden alkuvuoden ohjelmassa on leppoisan yhdessäolon lisäksi muun muassa askartelua, bingoa, tuolijumppaa ja muuta mukavaa toimintaa. Lisäksi olohuoneilla käy vierailijoita kertomassa ajankohtaisista aiheista. Olohuoneiden ohjelmaan voi tutustua Tuusulan tapahtumakalenterissa, osoitteessa tapahtumat.tuusula.fi.

Olohuoneilla kävijät voivat myös itse vaikuttaa siihen, millaiseksi kunkin olohuoneen ohjelma muodostuu.

– Olohuoneilla kävijät voivat halutessaan luoda ohjelmaa myös itse, vaikkapa lausua runoja tai laulaa yhdessä, sanoo Mielonen.

– Toivotamme myös Tuusulassa toimivat yhdistykset ja yhteisöt tervetulleiksi olohuoneille järjestämään ohjelmaa tai esittelemään ikäihmisille suunnattua toimintaansa, jatkaa Mielonen.

Olohuoneet ovat avoinna 15.1. alkaen arkisin eri puolilla Tuusulaa

Maanantaisin Mäntymäellä klo 13–15, Luurikuja 1, Tuusula. Toiminta alkaa 15.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan tapahtumakalenterista.

Tiistaisin Kustaa Aadolf -kodissa klo 13–15, Koulutie 12, Kellokoski. Toiminta alkaa 16.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan tapahtumakalenterista.

Keskiviikkoisin Ester Matilda -kodissa klo 13–15, Konduktöörinkuja 2, Jokela. Toiminta alkaa 17.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan tapahtumakalenterista.

Torstaisin Kalliopohjan kerhohuoneella klo 13–15, Kalliopohjantie 5, Hyrylä. Toiminta alkaa 18.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan tapahtumakalenterista.

Lisäksi olohuonetoimintaa järjestetään perjantaisin Riihikalliossa Ravintola Rummussa, Pellavamäentie 5–7, seuraavasti:

  • pe 19.1.2024 klo 13–15
  • pe 26.1.2024 klo 13–15
  • pe 2.2.2024 klo 13–15
  • pe 9.2.2024 klo 13–15

Riihikallion olohuone toimii näin alkuun neljänä perjantaina Ravintola Rummun tiloissa.

– Tuusulan kunta on sopinut kahvilayrittäjän kanssa, että näiden neljän kokeilukerran perusteella ratkaistaan jatkaako olohuonetoiminta kahvilan tiloissa vai jossain muualla Riihikallion alueella. Pysyvästä kokoontumispaikasta viestitään helmikuun alkupuolella, kertoo Mielonen.

Lisätietoja olohuonetoiminnasta antaa:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen, 040 314 3018, minna.mielonen@tuusula.fi
Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Takaisin