Pysy ajan tasalla kuntakehityksestä − tilaa Tuusula suunnittelee ja rakentaa -uutiskirje!

04.03.2024 klo 13.00

Tuusulan kunta kehittyy voimakkaasti. Tilaamalla uuden Tuusula suunnittelee ja rakentaa -uutiskirjeen saat tietoa siitä, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä Tuusulan yhdyskuntakehityksessä tapahtuu parhaillaan. Halutessasi voit jättää kaavasta mielipiteen tai muistutuksen sen nähtävillä olon aikana.  

Tuusulan kunnan uuteen uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia asioita, jotka liittyvät kaavoitukseen ja maankäyttöön, liikenteeseen, katuihin ja viheralueisiin, realisoitaviin kiinteistöihin sekä rakentamiseen ja paikkatietoon. 

Uutiskirje on suunnattu kaikille Tuusulan kuntakehityksestä kiinnostuneille. Uuden uutiskirjeen rinnalla jäävät toimintaan aiemmin käytössä olleet uutiskirjeet, kuten Tuusulan uutiset -viikkokirje, Kulttuuriuutiset, työllisyyspalveluiden uutiskirje sekä tonttiuutiset rakentamisen ammattilaisille.  

Tuusula suunnittelee ja rakentaa -uutiskirjeen sekä haluamansa muut kunnan edellä mainitut uutiskirjeet voi tilata osoitteesta www.tuusula.fi/uutiskirje 

Kaikki voivat kertoa mielipiteensä kaavoista 

Tuusulan kunnan lausuntopyyntökäytäntö muuttuu. Kunta lähettää jatkossa lausuntopyynnön kaavoista pääsääntöisesti ainoastaan ELYlle, muille tarvittaville viranomaisille ja naapurikunnille.  

Muut tahot, kuten vaikuttamistoimielimet, yhdistykset ja yksittäiset kuntalaiset, voivat jättää kaavoista lausunnon sijaan mielipiteen tai muistutuksen nähtävillä olon aikana. Kunta lähettää lausuntopyynnön lautakunnille ja vaikuttamistoimielimille ainoastaan siinä tapauksessa, että lausuntopyyntö nähdään tarpeellisena kaavatyön aloituskokouksessa tai jos lautakunta tai vaikuttamistoimielimet sitä erikseen haluavat saatuaan tiedon kaavan nähtävillä olosta. 

Muutoksella Tuusulan kunta haluaa parantaa kaavaprosessin viestintää ja kohdentaa sitä erityisesti kaavatyön alkuun. Tällöin erilaiset kaavoihin liittyvät näkemykset ja toiveet saadaan huomioitua paremmin kaavavalmistelussa. Kunnan sisällä kaavoitukseen liittyvää toimialueiden yhteistyötä on tiivistetty ja tiivistetään entisestään, jolloin poikkihallinnolliset näkökulmat tulevat huomioiduksi kaavaprosessissa heti alusta alkaen. Lisäksi tavoitteena on kehittää prosesseja tulos- ja laatutavoitteiden kasvaessa. 

Tuusulan kunta viestii kaavatöistä monin eri tavoin. Uutiskirjeen lisäksi käytössä ovat kunnan verkkosivujen uutiset ja päivitykset, vuosittain ilmestyvä Tuusula suunnittelee ja rakentaa -liite asukaslehdessä sekä kaavakuulutukset Keski-Uusimaa lehdessä. Sosiaalista mediaa hyödynnetään tilannekohtaisesti. Nähtävillä olevista kaavatöistä viestitään jatkossa tarpeen mukaan järjestöille ja yhdistyksille kuukausittain toimitettavassa sähköisessä järjestökirjeessä. 

Lisätiedot: 

Kaavoituspäällikkö Anne Olkkola, 040 314 2014, anne.olkkola@tuusula.fi 

Takaisin