Kunnanhallituksen seminaari: Toimintaympäristön muutoksia on pidettävä silmällä

15.03.2024 klo 13.40

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui seminaariin Lahteen 14.3.15.3.2024. Seminaarissa luotiin perustaa vuoden 2025 talouden valmistelulle. Huomio oli toimintaympäristössä ja sen muutoksissa. 

− Meillä on hyvä strategia, jota edelleen noudattamalla kunnan elinvoima kasvaa kestävästi. Meidän on kuitenkin elettävä ajassa ja huomioitava toimintaympäristön muutokset, kuten käsillä oleva kansantalouden taantuma ja tulevat sopeutukset hallituksen kehysriihessä, sanoo pormestari Kalle Ikkelä. 

Ensimmäisen seminaaripäivän aiheina olivat megatrendit, mukaan lukien digitalisaatio ja tekoälyn kehittyminen, sekä väestönkasvu. Sitran asiantuntija Lilli Poussa piti yhden alustuksista ja käsitteli megatrendejä, tulevaisuusvaltaa ja tulevaisuuden kuvia. Osallistujat kuulivat myös Kasvun ja ympäristön sekä Sivistyksen toimialueiden tilannekuvat.  

Toisena seminaaripäivänä käsiteltiin vuoden 2023 tilinpäätöstä, talouden näkymiä, palvelujen tuottavuutta sekä henkilöstöjohtamisen nykytilaa ja tulevaisuutta. Kuntaliiton kuntatalousasioiden johtaja Sanna Lehtonen piti puheenvuoron kuntien rahoitusjärjestelmän uudistamisesta ja kuntapalveluiden rahoittamisesta tulevaisuudessa.  

Seminaarin lopuksi keskityttiin Tuusulan kunnan edunvalvontaan. Lahden kaupungin elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw kertoi lisäksi Lahden elinkeinoelämästä vihreän siirtymän äärellä. 

 

Lisätiedot: 

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi 

 

Lahden vierailu

Kuvassa pormestari Kalle Ikkelä ja Lahden kaupungin elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw 

Takaisin