Kulttuurin ja taiteen toiminta-avustukset jaettu Tuusulassa

05.04.2024

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta tukee visuaalisten taiteiden, musiikin, teatterin, tanssin ja sirkuksen sekä kotiseututyön toimijoita avustuksilla. Avustuksia myönnettiin 64:lle kulttuuri- ja taidealan toimijalle.

Kulttuuri- ja vapaa-aika lautakunta käsitteli kokouksessaan 28.2.2024 harkinnanvaraista tukea kulttuuri- ja taidetoimintaan. Avustuksia jaetaan pääsääntöisesti Tuusulan kunnan alueella toimiville kulttuuri- ja kotiseututoimintaa sekä taiteellista työtä ammatikseen tekeville tai harrastaville yksityisille henkilöille, ryhmille ja yhdistyksille. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toiminta-avustukset kulttuuri- ja taidetoimintaan olivat haettavissa 4.-31.1.2024. Kaikkiaan hakemuksia saapui 68 ja avustuksia haettiin yhteensä 275 199 eurolla. Jaettava kokonaissumma oli 125 000 euroa ja se jakaantui 64 toimijalle.

Ammattitaiteilijoiden tuotantotuen sai 23 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Suurimman 2 500 euron avustuksen sai muusikko Lassi Kouvo jazzkonserttien ja avointen jazzjamien järjestämiseen Jokelan tiilitehtaalla. Suurimman ammattitaiteilijoiden työskentelyapurahan 2000 euroa sai kellokoskelainen kuvataiteilija Laura Vainikka. Työskentelyapurahan sai yhteensä kahdeksan taiteilijaa, joista suurin osa on muusikoita ja kuvataiteilijoita.

Avustuksia myönnettiin yksityisille taiteilijoille ja taiteen harrastajille sekä kulttuuriyhdistyksille. Yhdistykset hakivat avustuksia mm. kesäteatteritoimintaan, musiikkifestivaalien, konserttien ja taidenäyttelyiden järjestämiseen. Suurimmat avustukset saivat Jokelan Elävän Alakulttuurin Kehittämisyksikkö Jekku ry (12 000 €), Järvenpään Sibelius-seura ry Meidän Festivaalin tuottamiseen (11 000 €) ja Lampirock ry (9 000 €). Uusi hakija Kellokosken Ruukki ry sai 7 000 euron avustuksen Tuusulan taiteiden yön tuottamiseen Kellokosken ruukilla.

Kulttuuri- ja taidetoimintaan suunnatulla tuella on hyvin tärkeä merkitys paikallisessa kulttuuritoiminnassa. Avustusten kautta lisätään yhteisöllisyyttä sekä laajennetaan ja monipuolistetaan paikallista tapahtuma- ja kulttuuritarjontaa.

Myönnetyt avustukset kokonaisuudessaan löytyvät Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan pöytäkirjoista.

Tuusulan taiteiden yö 11.8.2023 Kellokoskella Kalle Särkkä, Ohoi Creative (10)

Lisätietoa

www.tuusula.fi/avustukset
Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, p. 040 314 3456

Takaisin