Roinilan päiväkodin toiminta väistötiloihin korjausten ajaksi

07.03.2024

Roinilan päiväkodin toiminta siirtyy väistötiloihin loppukevään-kesän 2024 aikana riippuen siitä, kumpi väistötilavaihtoehdoista valitaan. Kunta käynnistää tarkemman muuton ja toiminnan siirtämisen suunnittelun lähiviikkoina.  

Roinilan päiväkoti tarvitsee remonttia, sillä tilojen käyttäjillä on ollut sisäilmaoireita aiemmista tutkimuksista ja korjauksista huolimatta. Kunta on teettänyt tiloissa sisäilmaoireiluun liittyviä tutkimuksia, joiden perusteella havaittiin, että päiväkodin muovimaton asentamisessa on tehty rakennusvirheitä. Tilat tyhjennetään kokonaan irtaimistosta ja lattiat korjataan huolellisesti. Tavoitteena on saada sisäilmaongelmiin kestävä ratkaisu. 

Korjaustyöt vievät vähintään kuusi kuukautta. Roinilan päiväkodin kalusteet ja irtaimisto siirretään puhdistettuina väistötilaan. 

Jotta väistötila on terveellinen ja turvallinen, kunta tekee Saviahon päiväkotitiloissa sisäilma- ja rakennusteknisiä tutkimuksia. Tulokset saadaan viikolla 12, jonka jälkeen päästää valitsemaan väistötilaa.  

Roinilan päiväkoti on valmistunut vuonna 2016. Rakennus on yksikerroksinen, betonirakenteinen, ja siinä on tuulettuva alapohja. Kiinteistössä on koneellinen ilmanvaihto ja vesikiertoinen lattialämmitys. Lattian pintamateriaalina on pääsääntöisesti muovimatto. Pesu- ja wc-tiloissa on laattalattia. Seinät on maalattu. Päiväkodissa on kuusi lapsiryhmää ja avoimen varhaiskasvatuksen tilat. 

 

Terveisin 

Lisätiedot korjausten ja väistötilojen osalta 

Tilapalvelupäällikkö Kai Lange, kai.lange@tuusula.fi, 040 314 3550 

Lisätiedot varhaiskasvatuksen järjestämisen osalta 

Sivistysjohtaja Tiina Simons, tiina.simons@tuusula.fi, 040 314 3403 

Varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni, hannamari.vanni@tuusula.fi, 040 314 3328 

Takaisin