Hur ser det ut på Tusby träsk campus som byggs? – Kom med på en rundvandring 9.4

21.03.2024

Vi ordnar rundvandringar för alla intresserade på byggarbetsplatsen för Tusby träsk campus (Tuusulantie 131, Tusby) tisdagen 9.4 mellan kl. 16 och 18. Två av rundvandringarna är tvåspråkiga (finska–svenska). För att säkerställa säkerheten på byggarbetsplatsen ordnar vi på förhand planerade rundvandringar till vilka du måste anmäla dig före 8.4.    
 
Under rundvandringarna får du se de lokalerna som redan börjar ta form och höra om verksamheter som kommer att placeras på campuset.

Anmäl dig till en rundvandring före 8.4 – begränsat antal platser:
https://www.lyyti.in/Tuusulanjarven_kampuksen_avoimet_ovet_8413/se

– Den omfattande förnyelsen av servicenätet i Tusby framskrider inom kort redan till ibruktagandet av det tredje objektet. Samarbetet med byggnadsprojektet för Tusby träsk campus har fungerat väl och snart får vi också njuta av arbetets frukter, berättar borgmästare Kalle Ikkelä.  

– Till vår glädje kan vi erbjuda invånarna en möjlighet att få en försmak av lokalerna på Tusby träsk campus. Slutförandet av lokalerna och gårdsområdet är redan i full fart och campusets kommande användare väntar redan ivrigt på de nya mångsidiga lokalerna, berättar bildningsdirektör Tiina Simons.

Om du inte har möjlighet att delta i rundvandringarna 9.4 ordnar vi en ny möjlighet att bekanta dig med de färdiga lokalerna i slutet av 2024. Vi meddelar tidpunkten för dessa rundvandringar senare.

De mångsidiga lokalerna erbjuder verksamhetsmöjligheter från morgon till kväll 

Tusby träsk campus erbjuder flexibla lokaler för tre olika enheter; Tuusulanjärven koulu (idag Kirkonkylän koulu), Tusby träsk svenska skola (idag Klemetskog skola) och Tusby träsk daghem.

Under kvällar och veckoslut kommer campuset att fungera som ett nav för invånarnas gemensamma aktiviteter: en plats för hobbyverksamhet och sammankomster både utomhus och inomhus. Campusområdet erbjuder också mycket konstupplevelser.

Läs mer om Tysby träsk campus som står under byggnad: 
www.tuusula.fi/tuusulanjarvenkampus

Bekanta dig mer med förnyelsen av Tusby kommuns servicenät: 
www.tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko

Mer information:  

Förnyelse av servicenätet:
Borgmästare Kalle Ikkelä, 040 314 3001
Bildningsdirektör Tiina Simons, 040 314 3403

Verksamheten på Tusby träsk campus:
Undervisningschef Markus Torvinen, 040 314 3410
Chef för småbarnspedagogik Hannamari Vänni, 040 314 3328

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@tuusula.fi.

Tusby bygger nya daghem och skolor så att vi kan erbjuda hälsosamma och trygga lokaler för uppväxt, lärande och hobbyer. Under kvällar och veckoslut blir lokalerna platser för hobbyer och kommuninvånarnas gemensamma vardagsrum. Du kan bekanta dig med förnyelsen av servicenätet på webbplatsen, på  www.tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko. 


Lue myös suomeksi.

Takaisin