Riihikallion kampuksella vietettiin harjannostajaisia

08.05.2024 klo 16.05

Tuusulan kunnan palveluverkkouudistus eteni jälleen yhdelle väliasemalle, kun Riihikallion kampus on saatu harjannostajaisvaiheeseen. Harjannostajaisia juhlittiin tänään kampuksen rakentajien ja kutsuvieraiden voimin. Mukana oli myös joukko kampuksen tulevia oppilaita, jotka ilahduttivat paikalla olijoita musiikkiesityksillä.

Riihikallion kampuksen rakentaminen etenee suunnitellusti. Rakentamisaikainen sääsuoja on jo osin poistettu, ja rakennuksen muodot ovat nyt selvästi nähtävillä. Viime aikoina työmaalla on tehty muun muassa julkisivun muuraus- ja levytystöitä, tasoitus- ja maalaustöitä sekä vesikaton huopakatteen asennusta. Seuraavaksi vuorossa on esimerkiksi lattioiden päällystystöitä, lvi- ja sähköasennuksia sekä maalämpökaivojen poraus. 

Kampuksen rakentaminen tuo alueelle nykyaikaisen ja terveellisen koulurakennuksen. Suunnittelussa on huomioitu, että oppimisympäristöt eivät rajoitu ainoastaan sisätiloihin. Myös ympäröivä luonto on tärkeä osa kampuskokonaisuutta.  

− Tuusulan palveluverkkouudistus on Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Tavoitteemme on olla kasvatuksen ja koulutuksen kärkikunta. Panostamme sekä varhaiskasvatukseen ja opetukseen sopiviin tiloihin että laadukkaaseen työhön näissä tiloissa, kertoo pormestari Kalle Ikkelä. 

Samassa koulurakennuksessa opiskelevat kaikki esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin asti. Uusi rakennus mahdollistaa lapsille ja nuorille tutun kouluympäristön koko koulutaipaleen ajaksi eli 10 vuodeksi. Kampuksessa tulee opiskelemaan enimmillään noin 840 oppilasta ja noin 20 esikoululaista. 

Riihikallion kampuksen on määrä jatkaa musiikkiin painottuvana peruskouluna, joka tarjoaa monipuolista musiikin opetusta tuusulalaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiin painottuvaa opetusta tarjotaan oppilaille kolmannesta luokasta eteenpäin. 

Tuusula on tunnettu kulttuuriperinnöstään ja sivistyksessään. Tuo perinne elää yhä ja sille rakentuu myös Riihikallion kampus. Kampuksesta tulee upea. Saamme sekä paikan oppia että yhteisölle kodin, sanoo sivistysjohtaja Tiina Simons. 

− Olemme rakentamassa historiaa yhdessä, ja hanke on edennyt hyvin, kiittelee Rakennusliike U. Lipsanen Oy:n toimitusjohtaja Antti Lipsanen harjannostajaisten osallistujia. 

Koulun toiminta-aikojen ulkopuolella kampus tarjoaa tiloja vapaa-ajan toiminnalle, kuten kirjasto- ja nuorisopalveluille, seuroille, yhdistyksille ja muille sidosryhmille. Tilat on suunniteltu siten, että kuntalaiset ja harrasteryhmät voivat käyttää niitä mahdollisimman joustavasti. 

Rakentaminen käynnistyi vuoden 2023 alkupuolella, ja uudisrakennus otetaan käyttöön vuoden 2025 syksyllä. Vanhan koulun purku sekä lähiliikuntapihan ja liikuntasalin julkisivujen peruskorjaus valmistuvat vuonna 2026. 

Lisätiedot: 
Rakentamisen etenemisestä: projektipäällikkö Mikko Heikkilä, 040 314 4566, mikko.heikkila@tuusula.fi  
Riihikallion kampuksen toiminnasta: sivistysjohtaja Tiina Simons, 040 314 3403, tiina.simons@tuusula.fi  
Tuusulan palveluverkkouudistuksesta: pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi 

Takaisin