Tangon tunnelmaa Taidekeskus Kasarmissa 6.7.

25.06.2014

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina Taidekeskus Kasarmissa soi esillä olevan Rakkaus-näyttelyn teemaan sopien tunteikas argentiinalainen tango. Suomalaisen Tango del norte -yhtyeen ja argentiinalaisen tangolaulajan, Romina Biancon, yhteinen kesäkiertue "Tunnelmia Buenos Airesista" saapuu silloin Tuusulaan.

"Tuusulan konsertti on kaksiviikkoisen kiertueen toiseksi viimeinen, mutta taidemuseon tuoman ympäristön vuoksi varmasti yksi tunnelmaltaan hienoimmista", sanoo yhtyeen pianisti Ville Westergård. "Myös taidemuseon Rakkaus-näyttely sopii konserttiimme hienosti, onhan rakkaus yksi tangon käsitellyimmistä teemoista", Westergård lisää.

Tango del norte on Suomen johtavia argentiinalaiseen tangoon erikoistuneita yhtyeitä. Se tunnetaan perinteitä kunnioittavasta soittotavastaan, minkä vuoksi yhtye on haluttu esiintyjä konserttien ja festivaalien lisäksi myös tangoharrastajien järjestämissä milongatansseissa. Tango del norten konserteissa kuullankin eri aikakausien tangoa aidoimmillaan. "Tunnelmia Buenos Airesista" esittelee tangon eri tunnelmia ja ohjelmassa onkin niin laulettua tangoa kuin instrumentaalinumeroita tangon eri aikakausilta. Mukana on niin tangon kulta-ajan helmiä kuin Astor Piazzollan tango nuevoa. Myös jotain suomalaista on tangon ystäville luvassa.

Tämän kiertueen laulusolisti, argentiinalainen Romina Bianco, tunnetaan suurena tunteiden tulkkina. Romina Bianco asuu nykyisin Barcelonassa, Espanjassa ja kiertää konsertoimassa eri orkestereiden kanssa Euroopassa ja Argentiinassa. Suomessa Romina on aikaisemmin esiintynyt mm. Cumbre Mundial del Tango-festivaalilla Seinä-joella, Tangomarkkinoiden suorassa finaalilähetyksessä 2011 sekä Maailmantango-festivaalilla Tampereella.

"Romina antaa konserteissa aina kaikkensa ja elää tunteella mukana. Rominalla on hieno lauluääni ja syntype-räisenä Buenos Airesilaisena hän elää ja hengittää tangosta", yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti, sanoo.TDN_Rappusilla_kuvaajaTiinaPinola

Tämän konsertin yhtye soittaa kokoonpanolla: Romina Bianco, laulu, Sami Pirttilahti, bandoneon ja Ville Westergård, piano. Konsertin kesto on noin tunti.

Su 6.7.2014 klo 18.00
Taidekeskus Kasarmi, Jääkärinpolku 2, Tuusula.
Liput 10 €. Liput myynnissä www.piletti.fi.
Konsertin järjestää Tuusulan kulttuuri p. 040 314 3436.

Lisätietoja muusikoista:
www.rominabianco.com
www.tangodelnorte.net

Kuva: Tiina Pinola

Takaisin