Koronavirus: Tuusulan ohjeita

Ajankohtaista

KORONASUOSITUKSET JA -RAJOITUKSET TUUSULASSA

Keusoten tiedotteen mukaan yleisötilaisuuksien rajoitukset muuttuivat 4.9. – kahden metrin turvaväli ei ole välttämätön sisätiloissakaan.

Lue uusimmat koronatiedotteet!

KORONAROKOTUKSET

Seuraa Keusoten rokotussuunnitelmaa.

KUNNAN PALVELUT KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA

Katso kooste!

Koronaviruksen oireet

Koronavirus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita, kuten kuumetta, yskää, hengenahdistusta ja lihassärkyä. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita.

Mistä saat apua, jos sinulla on oireita

 • Tee oirearvio Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) nettipalvelussa, jos epäilet koronatartuntaa. Sinuun otetaan yhteyttä saman päivän aikana. Keski-Uudenmaan soten verkkosivut: www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus
 • Jos sinulla on hengitystieoireita, etkä pärjää kotona, soita Keusoten koronahoitopuhelimeen 019 226 0099. Puhelin on avoinna joka päivä kello 8–20.
 • Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.
 • Katso lisätietoja ja koronaviruksesta ja koronaviruksen oireiden kuvaus Keusoten sivuilta.

Mistä saat apua arjen haasteisiin

 • Keusote antaa neuvontaa ja tukea asiakasohjauksen puhelinpalvelusta, sosiaalipalveluiden neuvonta ja ohjaus, ma–to 8–15, pe 8–13
  • Lapsiperheet ja nuoret, 019 226 0401
  • Työikäiset, 019 226 0402
  • Ikäihmiset, 019 226 0403
  • Vammaispalvelut, ma–pe 9–14, 019 226 0433
 • HUS Psykiatrian ammattilaiset neuvovat potilaita ja työntekijöitä Mielenterveystalon Koronahuoli-chatissa. Chatissa saa apua koronapandemian aiheuttamiin mielen oireisiin kuten ahdistuneisuuteen, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi chatissa saa neuvoja elämäntilanteeseen liittyviin huoliin laajemminkin, kuten taloudelliseen pärjäämiseen, asumiseen, lasten tai läheisen vointiin, päihteiden käyttöön tai lähisuhdeväkivaltaan. Chatissa asioidaan nimettömänä eikä siitä muodostu hoitosuhdetta. Chat on avoinna maanantaista torstaihin kello 12–16 ja perjantaisin 12–15. Chattiin pääsee Mielenterveystalon verkkosivuilta.
 • Tuusulan kunnan ikäihmisten palvelunumero 040 314 3160 palvelee arkisin kello 9–16 ja lauantaisin kello 9–14, tietoa kunnan ja muiden palveluista.
 • Tietoa Tuusulan palveluista (kun et tiedä, minne soittaa): Asiakaspalvelu TuusInfo 09 8718 3070, tuusinfo@tuusula.fi.
  TuusInfo palvelee:
  Maanantaisin klo 8.00–17.30
  Tiistaista torstaihin klo 8.00–16.00
  Perjantaisin klo 8.00–12.00
 • Verkkolomake tuusulalaisten korona-ajan palvelutarpeiden kartoitusta vartenLomake on suunnattu karanteenia vastaavissa olosuhteissa eläville eri-ikäisille tuusulalaisille, ikäihmisille ja riskiryhmiin kuuluville. Tavoitteena on kartoittaa tuusulalaisten tarpeita ja ohjata ihmisiä eri tahojen tarjoaman avun äärelle. Täytettävä verkkolomake
 • Koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä palvelee valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Tietoa palveluista eristyksessä oleville − arjen apua esimerkiksi ikäihmisille

Katso: www.tuusula.fi/koronaeristys
Koronakirje ikäihmisille 23.3.2020
 
Tärkeää koronatietoa asukkaille - Tuusulan, Järvenpää ja Keravan yhteisjulkaisu 1.4.2020 (julkaistu Keski-Uusimaa Viikko -lehden yhteydessä)

Palvelut koronavirusepidemian aikana

Tuusulan kunta noudattaa leviämisvaiheen suosituksia ja rajoituksia. Katso Tuusulan kunnan palvelut koronavirusepidemian aikana -kooste (pdf) eri vaiheiden vaikutuksista palveluihin. 

Olemme koonneet palveluidemme palvelu- ja toimintamahdollisuudet Palvelut koronavirusepidemian aikana -sivulle. Löydät sivulta myös verkon kautta tarjolla olevia palveluitamme. 

Tutustu myös Asioi verkossa -sivuumme.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta.

Näin ehkäiset koronaviruksen leviämistä

Meistä jokainen voi hidastaa koronaviruksen leviämistä: sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Vältä siis ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin.

Omaa ja läheistensä tartuntariskiä voi myös alentaa huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Jos kaikesta huolimatta sairastut, jää kotiin lepäämään.

Voit lukea lisää Keski-Uudenmaan soten sivuilta.

Kunnan ohjeet ja tiedotteet

Kaikki tiedotteet löytyvät kootusti osoitteesta www.tuusula.fi/koronatiedotteet.