Kulttuurikasvatussuunnitelma

Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelman kautta tarjotaan jokaiselle tuusulalaiselle lapselle mahdollisuus osallistua taiteesta ja kulttuurista nauttimiseen sekä saada välineitä oman kotiseutuidentiteettinsä vahvistamiseen peruskoulun kaikilla luokka-asteilla. Suunnitelma helpottaa mahdollisuuksia hyödyntää kunnan monipuolisia kulttuuri-, museo- ja kirjastopalveluita.

Tuusulan museon tuottamat sisällöt on suunniteltu ruokkimaan lasten mielikuvitusta ja herättämään intoa omakohtaisiin tutkimuksiin. Tärkeätä on herättää uteliaisuutta ja kiinnostusta taidetta ja kulttuuriympäristöjä kohtaan. Koululaisten Kultsussa museo tarjoaa sisältöjä 1., 4., 5. ja 6.-luokkalaisille. Taika Kultsu on varhaiskasvatusikäisille.

Tutustu tarkemmin Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmiin Kultsuun ja Taika Kultsuun.

Tiedustelut

Taika Kultsu ja 6. luokan sisällöt: Museolehtori Susanna Hemmilä-Peltonen, p. 040 314 3468, susanna.hemmila-peltonen (a) tuusula.fi

1., 4. ja 5. luokan kokonaisuudet: Yleisötyön amanuenssi Harri Nyman, p. 040 314 3474, harri.nyman (a) tuusula.fi

Varhaiskasvatus

Museon tarjonta koostuu pajoista, lainattavasta materiaalista ja verkkomateriaalista. 

1. luokka: Kissa vieköön mitä historiaa

Museopaja on leikittelevä elämysmatka museon maailmaan, joka tarjoaa kissamaisuuksia ja nukketeatterin taikaa.

4. luokka: Alkupamaus kotiseututuntemukseen

Oppitunnilla paketeista kuoriutuu esille Tuusulan tunnusesineitä, joiden syntysijoille päästään koko päivän retkellä.

5. luokka: Luminaariwebinaari

Lumitalven iloja, ilmastonmuutosskenaariota ja kestävän kehityksen yhteisvastuuta puntaroidaan monialaisessa oppimiskokonaisuudessa.

6. luokka: Kuvataiteen monet viestit

Ei ole yhtä oikeaa tapaa katsoa taidetta. Taidepajassa etsimme ja rakennamme moninaisuutta sana- ja kuvataiteen keinoin. Pajan sisältö vaihtelee vuosittain.