Huolehdi kotisi vesihuollosta

Tonttijohdot ovat kiinteistön omaisuutta ja vastuuraja on yleensä tontin ulkopuolella katualueella 

 

Huolehdi kellaritilojen tulvasuojelusta 

Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa, että jos sinulla on viemäröity kellaritila katutason alapuolella, huolehdi, että siellä on myös asianmukainen padotusventtiili tai pumppaamo.

Viemäröidyt kellaritilat on suojattava viemäritulvalta padotusventtiilillä (tai pumppaamolla) ja sen kunto on tarkastettava vuosittain. Jos kellaritiloja on rakennettu vesihuoltolaitoksen antaman padotuskorkeuden alapuolelle, on kiinteistön omistaja velvollinen huolehtimaan tulvasuojauksesta ja laitteiden kunnosta.

Jos padotuskorkeuden alapuolisiin tiloihin tulvii viemärivesiä, tulvasta aiheutuneet vahingot ovat kiinteistön omalla vastuulla. Tarkasta myös vakuutusehtosi tältä osin. 

Omistajanvaihtojen yhteydessä on myös tavallista, ettei tieto padotusventtiilistä siirry uudelle omistajalle. Etenkin vanhoilla kiinteistöillä voi olla jälkeenpäin rakennettuja viemäröityjä kellaritiloja, joista puuttuu tarvittavat laitteet.

Tonttiventtiilistä on hyvää pitää huolta

Kiinteistön tonttiventtiili on omistajan vastuulla ja se kannattaa pitää hyvin näkyvillä. Tuusulassa kartoitetaan vanhojen alueiden tonttiventtiilien sijainteja myös vesihuollon kartalle. Uusilla alueilla tonttiventtiilit kartoitetaan automaattisesti.

WC-pönttö ei ole roskapönttö

Älä heitä viemäriin roskia tai ruoan tähteitä, etenkin rasva aiheuttaa tukoksia viemäreihin. Lisätietoja www.pytty.fi

Lisätiedot p. 040 314 3579 ja

ESITE KIINTEISTÖN VESIHUOLTOVASTUISTA (pdf)

TURVAA KOTISI TOIMIVA VESIHUOLTO (pdf)