Kotiseutumateriaali

Kotiseutumateriaali tarjoaa mahdollisuuksia oman elinympäristön historian ja nykyisyyden tutkimiseen. Hyviä väyliä ovat esimerkiksi Virtuaali-Tuusula-verkkosivusto, Munkki-lautapeli ja oppimateriaali Pikku-Munkki. Ohessa on lyhyet esittelyt materiaaleista. 

Virtuaali-Tuusula -verkkosivusto

Virtuaali-Tuusula esittelee Tuusulan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Virtuaalipoluilta löydät esimerkiksi valokuvia ja historiallista tietoa, Tuusulan luontokohteita ja ilmakuvia Tuusulasta. Tutustu Virtuaali-Tuusulaan.

munkkilogoMunkki-lautapeli

Munkki-lautapeli on yksi keino oppilaan tutustua asuinsijansa tarinoihin ja ilmiöihin: historiaan, maantieteeseen, käsitteisiin, nykyisyyteen, nimistöön ym. Pelaaminen lataa merkityksiä ja sisältöjä kotipaikkaan ja kannustaa ihmettelemään ja tutkailemaan paikkaa ja paikkoja. Tutustu lisää Munkki-lautapeliin.

Munkki-lautapeli on lähetetty kaikkiin Tuusulan oppilaitoksiin. Sitä voi myös lainata Tuusulan kirjastoista ja tiedustella museon opetuspalveluista (p. 040 314 3468).

Vaakuna RGBTuusulan vaakuna -värityspohja

Tuusulan vaakunan suunnitteli vuonna 1952 Olof Eriksson. Tiesitkö, että vaakunan yläosan aseenlukko kertoo pitäjän perustamisvaiheista ja muistuttaa myös sotilasperinteistä. Alaosan laakerinlehvä punaisine marjoineen kuvaa Tuusulan rikasta kulttuuriperinnettä; varsinkin kultakauden taiteilijoiden muodostamaa taiteilijayhteisöä. 

Tulosta vaakuna ja väritä se mallin mukaan: Tuusula vaakuna värityspohja

Pekka Halosen teoksen Luminen rinne -värityspohja

Pekka Halosen Luminen rinne -teos on ihastuttanut ihmisiä jo 120 vuoden ajan. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä teoksesta oma versiosi. 

Tulosta värityspohja ja anna mielikuvituksesi lähteä laukalle: Pekka Halonen Luminen rinne

Tuusulalaiset koululaiset tekivät klassikosta vuonna 2021 omia versioita. Annoimme ikonisen maisemataulun lasten käsiin, ja uudet luovat neromme maalasivat maisemaan sen, mitä heidän mielestään siitä vielä puuttui. Miltä Luminen rinne näyttää lasten silmin? Katso video koululaisten taiteesta

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.