Yleisluennot

Yleisluennoille on vapaa pääsy. Varmista paikkasi ja luennon toteutuminen ilmoittautumalla 13.8.18 klo 14.00 alkaen.


830202
Panosta hyvinvointiisi – energiaa ja suorituskykyä päivään!
Hyökkälän koulun auditorio, A-porras
Ke 26.9.18
Klo 18.00-20.00
Dipl.ravintoterapeutti Tarja-Tuuli Dammert
Terveytesi ja hyvinvointisi koostuu monesta eri asiasta, ja ravinto on ehdottomasti yksi tärkeimmistä rakennusaineista niin fyysiselle kuin psyykkisellekin hyvinvoinnillesi. Terveys, energisyys ja hyvä olo on ihmisen luonnollinen tila. Luento tarjoaa uutta tietoa ja työkaluja yksilöllisen ruokavalion löytämiseksi, paremman terveyden ja energiatason saavuttamiseksi luonnollisin, ravintoterapeuttisin keinoin. Luentoon sisältyy terveystesti.


130210
Tätä on slow-matkailu! Huom.Kurssi peruttu!
Opisto
La 6.10.18
Klo 10.00-11.30
Restonomi (YAMK) Päivi Suutari
Rakastatko verkkaisia hotelliaamiaisia ja leppoisaa etenemistahtia matkustaessasi? Jos sen lisäksi haluat tutustua matkakohteeseesi pintaliitoa syvemmin, saatat olla slow-matkailija. Slow-matkailun tavoitteena on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen ja matkailijan elämänlaadun parantaminen panostamalla kiireettömyyteen. Slow-matkailu on mielentila ja tapa olla matkalla. Ehdit ja haluat ihastella kohtaamasi maailman kauneutta. Saat kuulla mitä kaikkea slow-matkailu tarkoittaa ja mitä hyötyä se saattaa sinulle antaa. Luennon päätteeksi tehdään slow-nojatuolimatka Kristiinankaupunkiin, joka on Suomen ainoa Cittaslow-kaupunki.

 
130212
Tuulahduksia Tonavan varrelta
Opisto
La 17.11.18
Klo 10.00-12.00
Restonomi (YAMK) Päivi Suutari
Luento myötäilee Tonavan virtaa kurkistamalla viiteen eri maahan. Jokivarren kaupungit ovat kulttuurimatkailijan aarreaittoja. Aloitamme Wienistä, jossa perehdymme kahvilakulttuuriin, ihailemme nostalgista arkkitehtuuria ja katselemme Schönbrunnin puutarhoja. Wienistä matka jatkuu Slovakian Bratislavaan, jossa jahdataan pronssipatsaita, seikkaillaan Vanhankaupungin hurmaavilla kujilla ja piipahdetaan laventelijuhlissa. Seuraavaksi Tonava johdattaa Budapestiin. Kauppahallivierailu toimii siltanamme unkarilaisiin ruoka- ja juomaperinteisiin. Myös kylpylät ja keisarinna Sissin ja Frans Joosefin ”kesämökki” kuuluvat ohjelmaamme. Ennen Mustanmeren aaltoja rantaudutaan Bulgarian Ruseen ja vastarannalla sijaitsevaan Romanian Giurgiuun, joiden menneisyys liittyy myyttiseen Idän pikajunaan. Matkalla kuullaan tarinoita 1800-luvun lopun junamatkailusta ja kaupunkien nykypäivästä.  
 

320302
Elämänilo
Opisto
Ke 24.10.18 
Klo 13.00-15.30
Tiina Hakala
Elämä on oikeasti kaunis. Kaunis elämä muotoutuu aidoista ja sangen tavallisista asioista. Olethan huomioinut miten paljon onkaan ilon aiheita, aitoja ja jokaista meitä lähellä olevia. Parasta kuitenkin on, että me voimme itse vaikuttaa valinnoillamme oman elämämme sisältöön. Keskustelulla nostamme pintaan kiitollisuuden ja myönteisyyden tunteita, jotka kannattelevat raskaanakin aikana. Voimavarojen ollessa vähäiset ja elämänilonkin kadottua on meillä jokaisella oma keinomme selviytyä. Kannattaa etsiä itselleen sopivia tapoja. Yhteisöllisyydellä on suuri merkitys, lähdetään yhdessä tälle kauniin elämän polulle. Yhteinen tavoitteemme on viedä hymy kotiin saakka.


320304
Elämänilon saavuttamisen monet mahdollisuudet
Opisto
Ke 7.11.18 
Klo 13.00-15.30
Tiina Hakala
Etsimme ja yhdessä löydämme erilaisia keinoja ja asioita saada lisää voimavaroja, mm. pilkettä silmäkulmaan, kokeaksemme arjen iloja.


320306
Uskontolukutaito kansalaistaitona
Tuusulan pääkirjasto, kokoushuone Einari
Ti 20.11.18
Klo 18.00-19.30
Mari Rahkala-Simberg
Luennolla johdatellaan kuulijat pohtimaan uskontojen roolia nyky-Suomessa. Luennolla puhutaan mm. siitä, millaista tietoa uskonnoista nykyisin tarvitaan, miten uskonto näkyy mediassa ja miten uskontoon liittyvää uutisointia voidaan tulkita. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!


619800
Omaishoito osana elämää
Tuusulan pääkirjasto, kokoushuone Einari
Ke 21.11.18
Klo 17.30-19.00
Heidi Puumalainen ja Laura Kosonen
Huomaatko hoitavasi yhä enemmän puolisoasi, lastasi, vanhempaasi tai muuta läheistäsi arjessa? Kaipaatko lisää tietoa tai tukea tilanteeseesi? Tule mukaan kaikille avoimeen ja maksuttomaan ”Omaishoito osana elämää”-tilaisuuteen kuulemaan omaishoitajuuteen liittyvistä asioista ja tuen muodoista. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja toiveita. Elämänmakuinen luento järjestetään yhteistyössä Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n OmaisOiva-toiminnan työntekijöiden kanssa. Virvoketarjoilu.