Yleisluennot

Yleisluennoille on vapaa pääsy. Luennoille tulee ilmoittautua etukäteen
4.1.21 klo 13.00 alkaen.

320301
ADHD-ilta
Hyökkälän koulu, Auditorio Tilaisuus pidetään etänä!
Ti 2.2.21
Klo 17.30-20.00
Neuropsykiatrinen valmentaja ja erityislasten äiti Monika Matthes
Illan aikana tarjotaan tietoa oirekuvasta, haasteista ja vahvuuksista, myös vinkkejä arkeen. Keskitytään lapsiin ja nuoriin. Ohjelmassa alustus ja yhteistä keskustelua. Tilaisuus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

320303
Autismikirjo-ilta
Hyökkälän koulu, Auditorio  Tilaisuus pidetään etänä!
Ti 16.2.21
Klo 17.30-20.00
Neuropsykiatrinen valmentaja ja erityislasten äiti Monika Matthes 
Keskitytään Aspergerin oireyhtymään sekä hyvätasoiseen autismiin lapsilla ja nuorilla. Tarjotaan tietoa oirekuvasta, haasteista ja vahvuuksista. Illassa alustus ja yhteistä keskustelua. Tilaisuus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

710307
Puutarhan kalenterivuosi, luento
Tuusulan pääkirjasto, kokoushuone Einari
Ti 9.3.21
klo 18-19.30
Pihasuunnittelija Sirkku Nikula
Miten saada pihan kasvit hyvinvoiviksi, tuottamaan satoa ja kunnon kasvuun sekä selviämään talven yli ilman että kaikkea vapaa-aikaa on pakko käyttää pihamaalla? Oikeilla kasvivalinnoilla ja oikein ajoitetuilla hoitotöillä se onnistuu. Mietityttääkö kevät- ja syyslannoitusten sekä puunleikkausten ajankohdat?  Entä mitkä työt ovat tarpeellisia ja mitä töitä nykyään suositellaan tehtäväksi harvemmin kuin vuosittain? Keskustelemme myös puutarhaan käytetystä ajasta ja rahasta, mitä koneita kannattaa hankkia ja minkä tuotteen tarpeellisuutta kannattaa vielä harkita. Varaathan mukaan muistiinpanovälineet. Luento pidetään etänä, jos koronan takia lähiopetusta ei pysty järjestämään.

710309
Yrttitarhan perustaminen, luento
Tuusulan pääkirjasto, kokoushuone Einari
Ti 23.3.21
Klo 17.30-19.45
Yrttikouluttaja Satu Hovi
Saat vinkkejä oman yrttitarhan perustamiseen sekä siihen, millaisia yrttejä kannattaa mahdollisimman vähällä vaivalla kasvattaa. Kuulet myös hyviä säilöntä- ja käyttövinkkejä sadonkorjuuseen. Satu Hovi on kirjailija, joka on julkaissut useita yrttien käyttöä esitteleviä kirjoja.