Hyvinvointivalmennus

Lisätietoja:

Mari Hietapakka
Terveysliikunnan koordinaattori
mari.hietapakka@tuusula.fi
p. 040 314 2223 

Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin alkaa 17.8.2021 klo 13
ilmoittautumisjärjestelmän kautta. 

Oletko pohtinut, että sinun tulisi tehdä muutoksia elintapoihisi? 

Oletko suunnitellut liikunnan aloittamista, mutta et tiedä mistä aloittaa?

Nyt sinulla on mahdollisuus saada tukea liikkumisen aloittamiseen ja elintapojesi muutokseen!   

HYVINVOINTIVALMENNUSTA RYHMÄSSÄ: Kevyesti liikkeelle -ryhmä 

Kevyesti liikkeelle -ryhmä on ryhmämuotoista hyvinvointivalmennusta. Valmennuksen aikana otetaan pieniä askelia kohti elintapamuutosta ja tavoitteena on löytää oma tapa liikkua arjessa. 

Kenelle ryhmä on suunnattu? 

Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti 18-65-vuotiaille tuusulalaisille. Mikäli liikut terveytesi kannalta liian vähäisesti (alle 2 tuntia viikossa) ja sinulla on runsaasti ylipainoa (BMI yli 25) tai riski sairastua elintapojesi vuoksi (korkea verenpaine, korkeat kolesteroliarvot tai tyypin 2 diabetes) ryhmä on tarkoitettu juuri sinulle. 

Mistä ryhmässä on kyse? 

Ryhmän lähestymistapa on arvo- ja hyväksyntäpohjainen, mikä tarkoittaa, että valmennuksen aikana kirkastetaan omat arvot ja tavoitteet. Arvoista ja tavoitteista etsitään motivaatiota pysyvään elintapamuutokseen. Tapaamisissa työstetään omia liikuntakäsityksiä ja -esteitä sekä etsitään arjessa toimivia konkreettisia ratkaisuja liikkeen lisäämiseen. Ryhmässä tehdään siis paljon pohdinta- ja keskusteluharjoituksia. Ryhmän tapaamisten välillä työstät aiheita itsenäisesti ja toteutat arjessasi pieniä hyvinvointia edistäviä muutoksia. 

Ryhmän sisältö ja teemat 

Jokainen käy ryhmän aikana läpi omia elintapojaan, mutta kuitenkin yhdessä vertaisryhmän kanssa kokemuksia ja ajatuksia jakaen. Kurssin aikana paneudutaan liikunnan lisäksi terveelliseen ruokavalioon, hyvään uneen ja palautumiseen eli hyvinvoinnin perusteisiin. 

Tapaamiskertoihin sisältyy helppoja matalan kynnyksen liikuntakokeiluja, joiden tarkoituksena on tutustua turvallisessa pienessä ryhmässä erilaisiin liikuntamuotoihin sekä liikkumisen erilaisiin ympäristöihin. Sinulla ei tarvitse olla lainkaan aikaisempaa kokemusta liikkumisesta. Liikuntakokeiluissa toteutetaan ryhmäläisten toiveita, joten kokeiltavat liikuntamuodot tarkentuvat ensimmäisellä tapaamisella.

 7 tapaamiskertaa (2h/krt)

  1. Aloitustapaaminen: Tutustuminen ryhmään ja hyvinvointivalmennukseen. Toiveet matalan kynnyksen liikunta-kokeiluihin. 
  2. Omat arvoni & liikuntakokeilu
  3. Liikkumiseni esteet & liikuntakokeilu
  4. Terveellinen ravinto & liikuntakokeilu
  5. Uni ja jaksaminen & liikuntakokeilu
  6. Liikkuminen osaksi arkea: Oma liikkumissuunnitelma & liikuntakokeilu
  7. Lopputapaaminen: loppukysely, palaute valmennuksesta, henkilökohtaiset jatkosuunnitelmat.    

 

Ryhmien aikataulut

Syksyllä 2021 järjestetään kaksi saman sisältöistä ryhmää:

Ryhmä 1: 7.9.-19.10.2021

Ryhmä 2: 2.11.-14.12.2021

Aika: Tiistaisin klo 17.30-19.30 (2h)

Paikka: Tuusulan Uimahallin alakerran kokoustila (Rykmentintie 1)

Ilmoittautuminen 

Ryhmään mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 17.8. alkaen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Kevyesti liikkeelle -ryhmät on järjestelmässä kurssinumeroilla 1610 ja 1620. Ryhmä on maksuton. 


Huom! Hyvinvointivalmennuksissa huomioidaan vallitseva koronatilanne ja kulloinkin voimassa olevat suositukset. Ryhmät voidaan toteuttaa vain rajoitusten salliessa, joten muutokset ryhmäkoossa ja ryhmien aikataulussa ovat mahdollisia. Tapaamiset toteutetaan turvavälejä noudattamalla, käsihygieniasta huolehtimalla ja tehostetulla valmennustilan pintojen puhdistuksella sekä tuuletuksella. Maskeja on tarjolla valmennustilassa. Tapaamisia voidaan toteuttaa tarvittaessa myös ulkona tai etäyhteyksin, mikäli korona-tilanne syksyn aikana muuttuu. 

Lisätietoja: 

Mari Hietapakka
Terveysliikunnan koordinaattori
040 314 2223

 

YKSILÖLLINEN HYVINVOINTIVALMENNUS

Yksilöllinen hyvinvointivalmennu on pilotointivaiheessa ja sitä kehitetään parhaillaan. Lisää tietoa yksilöllisestä valmennuksesta tulossa myöhemmin.