Hyvinvointivalmennus

Ajankohtaista

KESÄ 2024

 • HYVINVOINTIVALMENNUS
  Otathan yhteyttä terveysliikunnan koordinaattoriin.
 • Kevyesti liikkeelle- jumppa, maksuton
  Uimahallin alakerta
  Jatkuu 29.8. klo 16.15-17.15

Lisätietoja:
Maria Muinonen-Parkkonen
Terveysliikunnan koordinaattori
maria.muinonen-parkkonen@tuusula.fi
p. 040 314 2223 

HYVINVOINTIVALMENNUS

- liikkumis- ja elintapaneuvontaa 

Varauduthan jonottamiseen ruuhkautuneen tilanteen vuoksi.

Oletko suunnitellut liikunnan aloittamista? Onko motivaatio hukassa? Haluaisitko syödä terveellisemmin, mutta koet sen haastavana?

Sinulla on mahdollisuus saada tukea liikkumisen aloittamiseen ja elintapojesi muutokseen!   

Katso esittelyvideo: Tuusulan Hyvinvointivalmennus

Hyvinvointivalmennuksessa selvität yhdessä hyvinvointivalmentajan kanssa, miten juuri sinä voit muuttaa omia elintapojasi terveyttäsi tukevaksi ja lisätä liikkumista arkeesi. Himoliikkujaa sinusta ei tarvitse tulla, tavoitteena on löytää liikunnan ilo ja oma tapasi liikkua. 

Hyvinvointivalmennus pohjautuu arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan, joten elintapamuutokset sidotaan sinulle tärkeisiin asioihin. Omien arvojen kirkastamisen kautta löydetään henkilökohtaiset motivaatiotekijäsi ja tavoitteesi kohti terveellisempiä elintapoja ja liikkuvampaa arkea. Valmennuksessa edetään pienin askelin ja valmentajasi on tukenasi matkalla muutokseen.

Mitä hyvinvointivalmennus sisältää?

Pääsääntöisesti 3-6 tapaamista hyvinvointivalmentajan kanssa, noin 6-12 kuukauden aikana. Valmennuksen tarkka kesto ja sisällöt määräytyvät aina yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Osa valmennuksista voidaan toteuttaa pienryhmässä, etänä (Teams ja sähköposti) tai puhelimitse.

Valmennuksen sisältö: 

1. tapaaminen: Yksilöllinen alkukartoitus (Alkukysely, InBody-kehonkoostumusmittaus*, valmennuksen päätavoitteen laatiminen) 
2.-5.tapaaminen: Toteutus ja sisältö räätälöidään tarpeen ja toiveiden mukaan. Jokaisella kerralla tehdään välitavoite. Pienryhmä- tai etätapaaminen.

6. tapaaminen: Yksilöllinen lopputapaaminen (Loppukysely, InBody-kehonkoostumusmittaus*, jatkosuunnitelma) 

*InBody-kehonkoostumusmittaus on vapaaehtoinen. 

Kenelle hyvinvointivalmennus on suunnattu? 

Hyvinvointivalmennus on suunnattu tuusulalaisille, joilla on vähintään yksi terveysriski: 

 • Korkea verenpaine
 • Korkea kolesteroli
 • Ylipaino 
 • Heikentyneet sokerinsietokyky, 2 tyypin diabetes 
 • Astma tai keuhkoahtaumatauti
 • Tuki- ja liikuntaelinten oire tai sairaus 
Mikäli liikut terveytesi kannalta liian vähäisesti (alle 2 tuntia liikkumista viikossa) ja sinulla on jokin näistä terveysriskeistä, hyvinvointivalmennus on juuri sinulle! 

Missä valmennuksen tapaamiset pidetään ja mitä hyvinvointivalmennus maksaa? 

Hyvinvointivalmennus on Tuusulan kunnan vapaa-aikapalveluiden toteuttamaan ja ensimmäinen tapaaminen pidetään Tuusulan kunnantalolla (Kotorannakuja 10), jatkotapaamispaikoista sovitaan aina erikseen. Hyvinvointivalmennus on maksutonta

Miten pääsen mukaan? 

1. HANKI LIIKKUMISLÄHETE. Hyvinvointivalmennukseen pääset Keusoten terveyspalvelujen kautta. Esimerkiski hoitaja, terveydenhoitaja tai lääkäri voi kirjoittaa sinulle liikkumislähetteen, mikäli sinulla on vähintään yksi terveysriski. Voit myös itse kysyä lähimmästä terveyskeskuksesta liikkumislähetettä, mikäli koet tarvetta elintapojesi muutokselle.

2. OTA YHTEYTTÄ TERVEYSLIIKUNNAN KOORDINAATTORIIN. Liikkumislähetteessä on yhteystiedot ajan varaamiseksi.

Kannattaa käydä myös tutustumassa!

Kevyesti liikkeelle-jumppa, maksutonUimahallin alakertaTo 29.8.-12.12.2024.Kello 16.15-17.15Ohjaus Syke TuusulaKevyesti liikkeelle-tunti on tarkoitettu liikuntaa vasta aloitteleville, ja tunnilla kokeillaan erilaisia helppoja ja kevyitä liikuntamuotoja. Mikäli sinulla ei ole lainkaan aikaisempaa ryhmäliikuntakokemusta ja sinulla on haasteita painonhallinnassa tai kuntosi on päässyt heikkenemään, tämä liikuntaryhmä sopii sinulle liikkumisen aloitukseen. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja: 

Terveysliikunnan koordinaattori p. 040 314 2223 tai maria.muinonen-parkkonen@tuusula.fi