Osallisuus

669
 

Me rakennamme yhdessä uutta Tuusulaa!

Osallisuussivustolla voit tutustua asukkaiden eri osallistumistapoihin, hakea rahoitusta ideallesi, kertoa mielipiteesi, osallistua alueellisten kehittämisverkostojen toimintaan ja perehtyä Tuusulan yhteisötilojen tarjotaan. 

Osallisuus Tuusulassa

Tuusulassa osallisuus kytkeytyy vahvasti kunnan strategiaan ja on kiinteä osa toimintatapaamme. Tahtotilamme on uudenlaisten osallistamisen mallien kehittäminen ja niiden käyttö kaikessa kunnan toiminnassa. 
  • Osallistuva budjetointi on vuosittain toistuva asukkaiden tapa päättää mihin osa verorahoista käytetään.
  • Kehittämisverkostot ovat asukkaiden alueellisia verkostoja toiminnan organisoimiselle ja ideoiden toteuttamiselle. 
  • Tuusulassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Esimerkiksi Puistokummit lisäävät viihtyvyyttä viheraluilla ja Tuusula-lähettiläät viestivät asuinaluidensa asioista. Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta  
 
 
osallisuusympyrä
 

Ajankohtaista

5.12.2023

Tänään 5.12. vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää. Päivällä halutaan juhlistaa ja kiittää vapaaehtoisia, huomioida vapaaehtoisten tekemä työ sekä edistää vapaaehtoistyötä. Tuusulan kunta juhlisti Tuusulassa toimivia vapaaehtoisia jo lauantaina 2.12. Moniossa järjestetyssä Vapaaehtoisten päivän juhlassa ja järjestöfoorumissa.

5.12.2023
22.11.2023

Tuusulan kunta etsii jälleen vuoden hyvinvoinnin edistäjää. Omaa suosikkia hyvinvoinnin edistäjäksi voi ehdottaa 30.11.2023 asti.

22.11.2023
14.11.2023

Tuusulan kunta osallistuu Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan tänäkin vuonna edellisvuosien tapaan. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää 13.11.–4.12.2023 jo yhdettätoista kertaa Joulupostia ikäihmisille -kampanjan, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

14.11.2023

Yhdistys-, vertais- ja vapaaehtoistoiminta verkostoissa

Osallisuustyön äärellä

Seuraa Tuusulan osallisuustyötä blogissa! Me teemme yhdessä uutta Tuusulaa!