Varattavat tilat

Varaa tila

Kokoustilat Laura ja Einari
Timmi-tilavarausohjelma
Epeli ja Paja:
kirjasto@tuusula.fi
Tutkijanhuoneet:

Toimistosihteeri Sanna Hokkanen
Näyttelytilat:
Osastonjohtaja Riikka Mustajärvi
Kirjastonhoitaja Jenni Simelius

Pääkirjaston kokoushuoneet 

Pääkirjastossa on kaksi kokoushuonetta, Einari ja Laura. Huoneita voi varata esimerkiksi yhdistysten ja seurojen käyttöön.

Kokoustilat varataan ensisijaisesti sähköisen Timmi-tilavarausohjelman kautta.

Timmi-tilavarausohjelman käyttöön liittyvissä kysymyksissä sinua opastaa Tuusulan kunnan keskitetty asiakaspalvelu TuusInfo, tuusinfo(at)tuusula.fi, p. 09 8718 3070
TuusInfon aukioloajat

Kokoushuone Einari

Einarissa on 40 luentopöytäpaikaa. Tilaan saa pyydettäessä lisäksi 15 tuolia (yhteensä 55 istumapaikkaa). Tilassa on käytettävissä videonäyttö, dokumenttikamera, piirtoheitin, valkotaulu, fläppitaulu ja induktiosilmukka sekä erikseen pyydettäessä kannettava tietokone ja konferenssikaiutin.

Pääkirjasto kokoustila Einari

 

 

 

 

 Kokoushuone Laura

Laurassa on suuri neuvottelupöytä ja 20 tuolia. Tilassa on käytettävissä videonäyttö, videotykki, valkokangas, valkotaulu ja fläppitaulu sekä erikseen pyydettäessä kannettava tietokone ja konferenssikaiutin.

Pääkirjasto kokoustila Laura

 

 

 

 

 

 

Molemmissa kokoustiloissa toimii avoin langaton verkko (Tuusula Vieras). Tiloihin voi tuoda omat kokoustarjoilut. Käyttäjän tulee huolehtia pöytien, tuolien ja muun kaluston omille paikoilleen siirtämisestä ja yleisestä siisteydestä.

Kokoustilojen käyttömaksut

- Tuusulalaiset ja Tuusulassa toimivat yhdistykset, seurat ja muut yhteisöt voivat käyttää kokoustiloja maksutta.
- Kaupallinen tai yritystoiminta (myyntitapahtuma tai tilan vuokraaja perii pääsy-, kurssi-, osallistumis- tai niihin rinnastettavaa maksua), elinkeinon harjoittaminen, ulkopaikkakuntalainen toimija, yksityistilaisuus ja käyttämättömät tilavaraukset 18 e / tunti.


Pelihuone Epeli

Epeli on lasten- ja nuorten pelihuone, jossa on käytössä PlayStation 4. Voit varata peliajan kirjaston asiakaspalvelusta. Kaikilla Epelin käyttäjillä pitää olla mukana voimassa oleva kirjastokortti. Pelihuone on maksuton.

Pelihuoneessa voi pelata videopelejä.


Paja

Tuusulan kirjaston pajoissa voi etupäässä omatoimisesti käyttää erilaisia laitteita, kuten 3D-tulostimia, robotiikkalaitteita, digitointilaitteita, ompelukoneita, laminointilaitteita tai tarraleikkuria ja lämpöprässiä. Pajatoiminta on tarkoitettu kaiken ikäisille asiakkaille. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat pajan laitteiden käyttöön huoltajan luvan. Lupalapun saa kirjaston asiakaspalvelusta.

Pajatilan ja laitteet voi varata käyttöönsä maksimissaan 6 tunniksi kerrallaan kirjaston aukioloaikoina. Paja on maksuton, mutta jotkut materiaalit ovat maksullisia.

Pääkirjaston asiakaspalvelusta voi varata ajan pajaopastukseen (3D-tulostin, tarraleikkuri, lämpöprässi). Pajaopastukset pidetään tiistaisin klo 15-18 välisenä aikana. Aika tulee varata viimeistään edellisenä päivänä klo 15 mennessä.

Pajan laitteet. 

Pajan käyttösäännöt. 

Ajanvaraukset oman kirjaston asiakaspalvelusta.


Ryhmätyötila

Varattavien tilojen lisäksi pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä ryhmätyötila, jota voi käyttää ilman varausta kaksi tuntia kerrallaan.


Pääkirjaston tutkijanhuoneet

Pääkirjastossa on kaksi tutkijanhuonetta. Tutkijanhuoneita vuokrataan ensisijaisesti opiskelijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Huoneen voi varata käyttöönsä enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Tutkijanhuoneisiin on sisäänkäynti ulkokautta, ja niissä ei ole wc:tä tai vesipistettä.

Kummassakin tutkijanhuoneessa on käytettävissä tietokone verkkoyhteyksin sekä mustavalkotulostin. Tulostus on maksutonta, mutta omat tulostuspaperit on oltava mukana. Omaa kannettavaa voi käyttää kirjaston langattomassa verkossa.

Tutkijanhuoneiden varaus ja hinnat

Tutkijanhuoneita voi hakea verkkolomakkeella Pääkirjaston tutkijanhuonehakemus

Tutkijanhuoneiden hinnat löytyvät Maksut ja korvaukset -sivulta.

Tiedustelut: toimistosihteeri Sanna Hokkanen, sanna.hokkanen(at)tuusula.fi, p. 040 314 3449.


Pääkirjaston näyttelytilat

Tuusulan pääkirjastosta on mahdollista varata näyttelytilaa. Tilaa on tarjolla taideteoksille, valokuvanäyttelyille, kirjakokoelmille ja erilaisille harraste- ja kädentaitonäyttelyille.

Näyttelytilaksi voi varata

  • Kirjaston lehtisalin ikkunat (Hyrylän palvelukeskuksen rakentaminen alkaa kesän 2024 aikana, mikä voi vaikuttaa ikkunoiden näkyvyyteen)
  • Taulujen ripustamiseen soveltuvan taideseinän
  • Lastenosaston ikkunat (Hyrylän palvelukeskuksen rakentaminen alkaa kesän 2024 aikana, mikä voi vaikuttaa ikkunoiden näkyvyyteen)
  • Lastenosaston vitriinit

Näyttelytilat sijaitsevat kirjaston ensimmäisessä kerroksessa.

Näyttelyaika on yksi kuukausi, ja tilojen käyttö on maksutonta. Näyttelyn järjestäjä pystyttää ja purkaa näyttelynsä sekä tekee tiedotusmateriaalinsa itse. Kirjasto tiedottaa esillä olevista näyttelyistä nettisivuilla, Facebookissa ja paikallislehdissä. Vastuu näyttelyn aineistosta on näyttelyn järjestäjällä. Näyttelytiloihin voi käydä tutustumassa kirjaston aukioloaikoina.

Varaukset ja lisätietoa:
Lehtisalin ikkunat ja taideseinä: Riikka Mustajärvi, riikka.mustajarvi(at)tuusula.fi, puh. 040 314 3445
Lastenosaston ikkunat ja vitriinit: Jenni Simelius, jenni.simelius(at)tuusula.fi, puh. 040 314 3450