Saavutettava kirjasto

Kirjastovirkailija tuo kirjoja vanhuksen kotiin.

Kirjaston kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelulla tarkoitetaan kirjastopalveluiden tuottamista asiakkaille kotiin. Kotipalvelu on tarkoitettu liikuntaesteisille tuusulalaisille, jotka eivät vamman, sairauden tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa. Palvelulla pyritään turvaamaan kaikille kuntalaisille tasapuolinen mahdollisuus käyttää kirjaston palveluja.

Kirjaston kotipalvelu on maksutonta, henkilökohtaista ja asiakaslähtöistä.

Kotipalvelun asiakkaat voivat lainata aineistoa kaikista Kirkes-kirjastoista, eli Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Mäntsälän kirjastoista. Lainattavissa on mm. kirjoja, lehtiä, musiikkia, äänikirjoja ja videoita. Laina-aika on n. 5 viikkoa.

Kotipalvelun asiakkaaksi voi ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Terveyskeskus/ Kotihoito ja Sosiaali- ja vammaispalvelu jakavat lomakkeita halukkaille. Ilmoittautuminen onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Vastuuhenkilönä kotipalvelussa toimii osastonjohtaja Sirkku Glass

Kotipalvelun alueelliset yhteyshenkilöt

Hyrylän alueella: Niina Kuusniemi, p. 040 314 3430 ja Kerttu Tiisler, p. 040 314 3451
Jokelassa: Virpi Niskanen, p. 040 314 3073
Kellokoskella: Terttu Kankainen, p. 040 314 4245


Celia-kirjasto lukemisesteisille

Celian äänikirjapalvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä omassa kirjastossa. Kun liityt käyttäjäksi kirjastossa, sinun ei tarvitse esittää todistusta tai lausuntoa siitä, että lukeminen on vaikeaa. Oma suullinen ilmoitus asiasta riittää.

Kun olet liittynyt palvelun käyttäjäksi, voit lainata ja kuunnella äänikirjoja Celian laajasta, yli 40 000 äänikirjan kokoelmasta. Celian äänikirjapalvelu toimii verkossa, joten palvelua käyttääksesi sinulla tulee olla käytössäsi verkkoyhteydet sekä kuunteluun käytettävä laite kuten tietokone, älypuhelin tai tabletti.

Pääkirjastossa palvelun käytössä neuvoo Kerttu Tiisler.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Lisätietoa Celian nettisivuilta.


Tuusula kaikille

Tuusulan kunnan toimipaikkojen esteettömyystiedot. Sivulla on linkki pääkirjaston esteettömyystietoihin.