Päiväkoti Martta Wendelin tarjoaa turvaa kasvuun


2D3A0492-Edit
Martta Wendelin -päiväkoti otettiin käyttöön elokuussa 2022.

Elokuussa 2022 toimintansa käynnistäneeseen päiväkoti Martta Wendeliniin siirtyivät edeltäviltä nimiltään tutut Hyrylän ja Väinölän päiväkodit.

Terveelliset ja turvalliset tilat

Päiväkoti Martta Wendelin rakennettiin, sillä Tuusulan kunta on sitoutunut tarjoamaan terveellisiä ja turvallisia tiloja päivähoidossa oleville lapsille. Rakentaminen käynnistyi loppuvuonna 2020, ja uudet tilat otettiin käyttöön 1.8.2022.  

Rakennettu ympäristöä ja lapsia ajatellen

Rakennusmateriaalit ovat ympäristöystävällisiä ja pienentävät hiilijalanjälkeä: materiaalina käytetään massiivipuisia CLT-elementtejä, ja rakennuksen ulkovuoraus on sään vaihteluja kestävää lehtikuusipaneelia. Rakennustyömaa huputettiin, jotta rakenteiden kostumisriski työmaa-aikana oli mahdollisimman pieni. Osoituksena ympäristöystävällisyydestä päiväkodille myönnettiin Joutsenmerkki elokuussa 2022. Päiväkoti sai myös kansainvälisen puuarkkitehtuuripalkinnon 13.4.2023 ja Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon 2.10.2023.

Rakennuksen sijainti on tarkkaan harkittu. Ilmalaatu- ja melututkimuksilla on varmistettu, että paikka on hyvä ja turvallinen lapsille. Martta Wendelinin taidetta on käytetty näkyvästi osana päiväkodin sisustusta. 

Parhaat mahdolliset puitteet varhaiskasvatukseen

Martta Wendelin -päiväkoti tarjoaa parhaat mahdolliset puitteet juuri varhaiskasvatukseen: tila on alusta asti suunniteltu päiväkodiksi. Kaikessa suunnittelussa tavoitteena on lasten hyvinvointi ja lasta kehittävä, oppimista edistävä päiväkoti.  

Martta Wendelin on 10-ryhmäinen päiväkoti, jossa päivähoitopaikkoja on noin 200 lapselle. Tarkkaan harkittujen tilaratkaisujen ansiosta lapset voivat toimia heille tärkeissä omissa pienryhmissä. Samalla iso päiväkotiyksikkö tekee sijaisjärjestelyiden toteuttamisesta helpompaa, kun tarjolla on tuttuja aikuisia. Tiloissa on myös esimerkiksi liikuntasali, ateljee, ruokahuone ja toimistotiloja, ja päiväkodilla on iso piha.  

Monikäyttöiset tilat muuntuvat kuntalaisten harrastamisen paikoiksi

Kaikessa tilasuunnittelussa ja pedagogiikassa on hyödynnetty Iloisen oppimisen Tuusula -käsikirjaa, työpajatyöskentelyä ja osallistavaa suunnittelua. Sen tiimoilta myös lasten ajatuksia päiväkodista on kuultu ja kuunneltu esimerkiksi päiväkodin pihan toiminnallisuuksissa. Kaikki rakennuksen tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi ja muuntojoustaviksi, joten niistä on iloa paitsi päiväkodin henkilökunnalle ja lapsille, niin myös muille kuntalaisille. Esimerkiksi liikuntasali on suunniteltu yhteistyössä paikallisen sirkuskoulun kanssa, joka käyttää salia iltaisin ilma-akrobatian opiskeluun. Ateljee soveltuu hyvin taiteen perusopetukseen, ja muutenkin tavoite on, että tilat tulisivat iltakäyttöön kuntalaisten harrastus- ja muuhun toimintaan. 

Bruttoneliöt: Rakennuksen laajuus on 3 234 brm2.

Toteutustapa: Päiväkoti Martta Wendelin toteutettiin jaettuna urakkamuotona. 

Toiminnan aloitus: Rakennus otettiin käyttöön vuonna 2022. 

Tutustu päiväkodin toimintaan ja hae paikkaa: www.tuusula.fi/MarttaWendelin  

 
Sijainti:
Päiväkoti Martta Wendelin
Pähkinämäentie 195
04300 Tuusula

2 tiedostoa
Uusin 22.9.2021
6 tiedostoa
Uusin 22.8.2022
2 tiedostoa
Uusin 26.10.2021
2 tiedostoa
Uusin 22.9.2021
3 tiedostoa
Uusin 26.1.2022