Martta Wendelin -päiväkoti tarjoaa turvaa kasvuun

Martta Wendelin-päiväkodin havainnekuva ylhäältä.

Martta Wendelin -päiväkodin tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi ja muuntojoustaviksi.

Terveelliset ja turvalliset tilat

Martta Wendelin -päiväkoti rakennetaan, sillä Tuusulan kunta on sitoutunut tarjoamaan terveellisiä ja turvallisia tiloja päivähoidossa oleville lapsille. Martta Wendelin -päiväkodin uusissa tiloissa aloittaa syksyllä 2022 lapsiryhmiä lähialueen lakkautettavista päiväkodeista. Päiväkodin rakentaminen käynnistyi loppuvuonna 2020.

Rakennettu ympäristöä ja lapsia ajatellen

Rakennusmateriaalit ovat ympäristöystävällisiä ja pienentävät hiilijalanjälkeä: materiaalina käytetään massiivipuisia CLT-elementtejä, ja rakennuksen ulkovuoraus on sään vaihteluja kestävää lehtikuusipaneelia. Rakennustyömaa huputetaan, jotta rakenteiden kostumisriski työmaa-aikana on mahdollisimman pieni. Rakennuksen sijainti on tarkkaan harkittu. Ilmalaatu- ja melututkimuksilla on varmistettu, että paikka on hyvä ja turvallinen lapsille. Martta Wendelinin taidetta on käytetty näkyvästi osana päiväkodin sisustusta.

Parhaat mahdolliset puitteet varhaiskasvatukseen

Martta Wendelin -päiväkoti tarjoaa parhaat mahdolliset puitteet juuri varhaiskasvatukseen: tila on alusta asti suunniteltu päiväkodiksi. Kaikessa suunnittelussa tavoitteena on lasten hyvinvointi ja lasta kehittävä, oppimista edistävä päiväkoti. Martta Wendelin on 10-ryhmäinen päiväkoti, jossa päivähoitopaikkoja on noin 200 lapselle Tarkkaan harkittujen tilaratkaisujen ansiosta lapset voivat toimia heille tärkeissä omissa pienryhmissä. Samalla iso päiväkotiyksikkö tekee sijaisjärjestelyiden toteuttamisesta helpompaa, kun tarjolla on tuttuja aikuisia. Tiloissa on myös esimerkiksi liikuntasali, ateljee, ruokahuone ja toimistotiloja, ja päiväkodilla on iso piha. 

Monikäyttöiset tilat muuntuvat kuntalaisten harrastamisen paikoiksi

Kaikessa tilasuunnittelussa ja pedagogiikassa on hyödynnetty Iloisen oppimisen Tuusula -käsikirjaa, työpajatyöskentelyä ja osallistavaa suunnittelua. Sen tiimoilta myös lasten ajatuksia päiväkodista on kuultu ja kuunneltu esimerkiksi päiväkodin pihan toiminnallisuuksissa. Kaikki rakennuksen tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi ja muuntojoustaviksi, joten niistä on iloa paitsi päiväkodin henkilökunnalle ja lapsille, niin myös muille kuntalaisille. Esimerkiksi liikuntasali on suunniteltu yhteistyössä paikallisen sirkuskoulun kanssa, joka käyttää salia iltaisin ilma-akrobatian opiskeluun. Ateljee soveltuu hyvin taiteen perusopetukseen, ja muutenkin tavoite on, että tilat tulisivat iltakäyttöön kuntalaisten harrastus- ja muuhun toimintaan.

Sijainti:
Martta Wendelin -päiväkoti
Pähkinämäentie 195
04300 Tuusula

2 tiedostoa
Uusin 22.9.2021
2 tiedostoa
Uusin 22.9.2021
2 tiedostoa
Uusin 20.9.2021