A

Yksityistiet

Yksityistie_NahkelaM_edited-1

Tiejaoksen sihteeri antaa neuvoja yksityistieasioissa ja valmistelee tiejaoksessa käsiteltäviä asioita.

Tiekunta voidaan perustaa tiejaoksen tielautakunnan toimituksessa, mikäli kyseiseen tiehen kohdistuu ennestään oleva laillinen tieoikeus (rasitetie). Tiejaos käsittelee myös mahdollisia tien käyttöä koskevia riita-asioita ja tiekuntien vuosikokousten päätöksistä tehtyjä valituksia.

Uutta yksityistietä tai ennestään olevan tien leventämistä tai siirtämistä koskevat yksityistielain mukaiset toimitukset suorittaa Etelä-Suomen maanmittaustoimisto.

Kunta avustaa hakemuksesta tiekuntien tienpitoa vuosittain talousarvioon varatun määrärahan puitteissa. Kunnossapitoavustukset haetaan tekniseltä toimelta vuosittain alkuvuodesta. Avustuspäätökset tekee tekninen lautakunta. Kunnan avustuksien piirissä on yli 100 tiekuntaa ja tiestöä noin 170 kilometriä.

• tiejaoksen sihteeri, toimitusinsinööri Matti Karppi
• kunnossapidon avustukset, toimistosihteeri Sirpa Seppälä 
• Etelä-Suomen maanmittaustoimisto, Opastinsilta 12 C, PL 86, 00521 Helsinki,http://www.maanmittauslaitos.fi/

Vuoden 2018 yksityistieavustukset haettavana

Tuusulan kunta avustaa vuosittain hakemuksesta yksityisteiden tienhoitokuntien tienpitoa talousarvioon varatun määrärahan puitteissa. Yksityisteiden kunnossapitoavustusta haetaan Kuntakehityksen ja tekniikan toimialalta 28.2.2018 mennessä. Avustuspäätökset tekee Tekninen lautakunta ja ne maksetaan kuluvan vuoden kesäkuussa. Lomakkeet löytyvät sähköisesti kunnan verkkosivuilta kohdasta Liikenne ja kadut/Teiden kunnossapito/Yksityistiet tai ne voi noutaa kunnantalolta.