Nuorisovaltuuston vaalit

Vuoden 2023 vaalit 

Vaalikierrokset Tuusulan yläkouluilla 2.10.–6.10.  

Ehdolleasettuminen 2.10.3.11. (Lomakkeet palautettuna kansliaan klo 12 mennessä ja nuorisotalolle klo 20 mennessä)

Ehdokasinfo ehdokkaille 10.11. klo 18–20 Tuusulan kunnantalolla 

Ehdokkaiden markkinointiaika 10.11.–30.11. 

Vaalipäivä on 1.12.2023 

Vaalit 

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään vuosittain loppuvuodesta. Vaaleissa valitaan kahdeksan uutta nuorisovaltuutettua joka vuosi. Nuorisovaltuutetun toimikausi on kaksivuotinen. 

Vaalipiirinä toimii Tuusulan kunta ja vaalit toimitetaan suljetulla lippuäänestyksellä. Ehdokkaat valitaan nuorisovaltuustoon henkilökohtaisen äänimäärän mukaisessa järjestyksessä. Mikäli kahdella tai useammalla ehdokkaalla on sama äänimäärä, ratkaistaan ehdokkaiden keskinäinen järjestys arvalla. 

Ehdolle vaaleissa 

Nuorisovaltuustovaaleissa vaalikelpoisia ovat vaalipäivänä Tuusulassa kirjoilla vaalivuoden loppuun mennessä täyttävät 13-vuotiaat nuoret aina 18-vuotiasiin nuoriin astiEhdolleasettuminen tehdään kirjallisesti vaalitoimikunnalle. Ehdolleasettumislomakkeita saa vaalien alla Tuusulan nuorisotaloilta, yläkoulujen kanslioista sekä nuorisovaltuuston some-kanavista. Lomakkeita voi palauttaa nuorisovaltuutetuille, nuoriso-ohjaajille, yläkoulujen kansliaan ja Tuusulan nuorisotaloille. 

Äänestäminen 

Äänioikeutettuja nuorisovaltuuston vaaleissa ovat kaikki tuusulalaiset vaalivuoden loppuun mennessä 13-vuotta täyttäneet nuoret aina 18-vuotiasiin asti. Varsinaisena äänestyspäivänä äänestetään Tuusulan yläkouluilla ja nuorisotaloilla. Tarkemmat äänestyspaikat päivitetään tälle sivulle myöhemmin. 

Kysymyksiä vaaleista 

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää vaaleista tai ehdolleasettumisesta voit soittaa/ laittaa viestiä: 
Heta Kyytinen, puheenjohtaja 
Heta.kyytinen@luottamus.tuusula.fi / 044 2515 422 

Nuori, lähde mukaan vaikuttamaan