Nuorisovaltuuston vaalit

Vuoden 2022 vaalit

Äänioikeutetuille toimitetaan postitse ohjeet ja kertakäyttöinen koodi äänestystä varten.

Vaalipäivä on 2.12.2022. Äänestykseen saat apua nuorisotalojen ohjaajilta nuorisotalojen aukioloaikojen mukaisesti. 

Vaalit

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään vuosittain loppuvuodesta. Vaaleissa valitaan kahdeksan uutta nuorisovaltuutettua joka vuosi. Nuorisovaltuutetun toimikausi on kaksivuotinen.

Vaalipiirinä toimii Tuusulan kunta ja vaalit toimitetaan suljetulla lippuäänestyksellä. Ehdokkaat valitaan nuorisovaltuustoon henkilökohtaisen äänimäärän mukaisessa järjestyksessä. Mikäli kahdella tai useammalla ehdokkaalla on sama äänimäärä, ratkaistaan ehdokkaiden keskinäinen järjestys arvalla.

Ehdolle vaaleissa

Nuorisovaltuustovaaleissa vaalikelpoisia ovat vaalipäivänä Tuusulassa kirjoilla olevat 13-18-vuotiaat nuoret. Ehdolleasettuminen tehdään kirjallisesti vaalitoimikunnalle. Ehdolleasettumislomakkeita saa vaalien alla Tuusulan nuorisotaloilta, yläkoulujen kanslioista sekä nuorisovaltuuston some-kanavista. Lomakkeita voi palauttaa nuorisovaltuutetuille, nuoriso-ohjaajille, yläkoulujen kansliaan ja Tuusulan nuorisotaloille.

Äänestäminen

Äänioikeutettuja nuorisovaltuuston vaaleissa ovat kaikki tuusulalaiset 13-18-vuotiaat nuoret, sekä jo yläkouluun siirtyneet vielä 12-vuotiaat. Varsinainen äänestyspäivänä äänestetään Tuusulan yläkouluilla ja nuorisotaloilla.