Katu-ja liikennevalot

Tuusulan kunnan valaistuksen sekä liikennevalojen kunnossapito huoltourakoitsijat kilpailutetaan 4 vuoden välein. Tämän hetkinen valaistushuoltourakoitsija on Eltel Networks Oy. Liikennevalojen huoltourakoitsijana toimii Swarco oy.

Huomioittehan, että luistelukenttien, ulkoilureittien ja kuntoratojen valojen huolto ei kuulu katuvalojen huoltourakkaan. Niitä koskevat vikailmoitukset tulee lähettää kunnan Tuusinfoon. Lisätietoja asiasta löydätte kunnan sivujen ulkojäät ja pallokentät osiosta.

Valaistuksen kunnossapito

Valojen kytkeytyminen päälle ja pois tapahtuu valoisuusanturin kautta  (hämäräkytkin). Mikäli valot palavat päivällä kyseessä on lähes aina käynnissä olevat huoltotyöt.

Katuvaloja huolletaan 8 viikon välein, yksittäisiä sammuneita katuvaloja ei lähdetä korjaamaan huoltokierroksen ulkopuolella. 

Valaistuksen kunnossapitoon kuuluu:

  • rikkinäisten valojen korjaus
  • puiden raivaus valaisimien ympäriltä

Huoltokierrosaikataulu

Vikailmoitukset

Katuvalaistukseen ja liikennevaloihin liittyvät yhteystiedot Tuusulan alueella:

Liikennevaloviat:

  • Sähköposti: helpdesk@swarco.fi

Katuvaloviat

Näihin yhteyksiin voidaan ilmoittaa kaikenlaiset kunnan alueella olevassa valaistuksessa sekä liikennevaloissa havaitut viat, rikkoontumiset ja häiriöt. Huom! Ilmoituksessa tulee mainita kunta, jonka alueella ilmoituksen kohde sijaitsee, katuosoite sekä vian laatu.

Kesäajan katuvalaistus

Tekninen lautakunta on päättänyt 15.5.2018 kokouksessa, että katuvalot pidetään jatkossa turvallisuussyistä päällä myös kesällä hämärän ja pimeän aikana.