Iltapäivätoiminnan järjestäminen, tavoitteet ja sisältö

Toiminnan järjestäminen

Iltapäivätoiminta alkaa koululla, jos toimintaan ilmoittautuu vähintään 13 lasta. Mikäli lapsen omalle koululle ei toimintaa synny, tarjotaan paikkaa sellaisesta koulusta, missä paikkoja on. Tällöin kunta järjestää kuljetuksen koululta iltapäivätoimintaan. Kuljetusoikeutta takaisin kotiin ei ole.

Iltapäiväkerhot toimivat koulupäivien kanssa samaan aikaan. Ei lauantaisin eikä koulujen loma-aikana.

Toiminta-aika ja hinnat

Toimintaa järjestetään klo 12.00-16.00 välisenä aikana (hinta 105 €/kk). Hyökkälän, Klemetskogin, Kirkonkylän, Mikkolan, Pertun ja Vaunukankaan kerhoissa on tarjolla myös pidempi toiminta-aika klo 12.00-16.30 (hinta 125 €/kk).

Lue lisää

Tuusulan kunnan iltapäivätoiminnan maksuista
Iltapäivätoiminta Opetushallituksen sivuilla

Toiminnan tavoitteet ja sisältö

Koululaisten iltapäivätoiminta on lasten vapaa-ajan toimintaa, missä aikuisen läsnäolo ja ohjaus luovat lapselle turvallisen iltapäivän sekä turvallisen kasvuympäristön. Lapsen yksilöllinen huomioiminen, onnistumisen elämykset ja sosiaalisen kasvuun liittyvät näkökohdat ovat suunnittelun lähtökohtana.

Yksityiskohtaisiin sisältöihin vaikuttavat koulun koko, lapsimäärä, ohjaajien vahvuudet, painotukset sekä käytännön mahdollisuudet.

Toimintaan kuuluva välipala tarjotaan klo 14.00-14.30 välillä joko koulun ruokalassa tai kerhotilassa.
   

Tilat, välineet ja ohjaajat

Iltapäivätoiminnan ryhmät toimivat ensisijaisesti koulun tiloissa tai erillisissä toimintaan soveltuvissa tiloissa. Ryhmillä on myös mahdollisuus käyttää koulujen salitiloja, piha-alueita ym. tiloja. Toiminnan aikana lapsilla on käytössään liikunta-, askartelu-, peli- ja leikkivälineitä. Ryhmissä työskentelee kahdesta - viiteen koulutettua ohjaajaa lapsimäärästä riippuen.